Setari Cookie-uri

Maratonului Sperantei - Terry Fox

Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB) va organiza sambata, 10 septembrie, incepand cu ora 11.00, Maratonul Sperantei Terry Fox, un eveniment anual non-profit si non-competitiv. Maratonul are rol dublu: acela de a atrage atentia aspupra importantei majore pe care o are gasirea unei modalitati de combatere a cancerului, cat si acela de a strange fonduri destinate cercetarii medicale in domeniu.

Linia de pornire si de sosire a Maratonului Sperantei va fi, ca in fiecare an, in fata Scolii Americane Internationale din Bucuresti, aflate pe Soseaua Pipera, numarul 196. Participantii vor urma un traseu de 5 km care va trece prin padurea Baneasa, cu intoarcere la sediul AISB.

Anul acesta marcheaza a douasprezecea editie a Maratonului Sperantei Terry Fox. Sumele donate vor fi directionate catre institutele din Romania care cerceteaza posibilitatile de tratare a cancerului. Pana in prezent, au fost stransi peste 145,000 Euro pentru sprijinirea luptei impotriva cancerului in Romania

Scoala Americana Internationala din Bucuresti ofera o importanta deosebita educarii simtului civic, orientarii elevilor catre respectul si grija fata de cei din jur, catre intelegerea responsabilitatilor si a principiilor sanatoase de viata. Implicarea elevilor in activitati umanitare le permite un contact direct cu realitatea. Astfel, nu doar ofera ajutor, ci invata sa colaboreze, sa isi asume riscuri, ceea ce conduce la dobandirea unor abililitati care ii vor transforma in adulti cu adevarat raspunzatori”, afirma Lorne Bird, directorul Liceului AISB si organizatorul Maratornului Terry Fox.

In spiritul celor declarate, Scoala Americana Internationala din Bucuresti organizeaza primul eveniment major din acest an: Maratonul Terry Fox care sprijina cercetarea stiintifica in privinta combaterii cancerului.

Pentru mine este impresionant sa vad cum in fiecare an AISB implica intreaga comunitate, de la elevi si profesori, la personalul administrativ al scolii, parinti, ambasade sau diferite companii, pentru a ajuta asociatii locale, precum PAVEL, care este o organizatie activ implicata in sprijinirea copiilor bolnavi de cancer din Romania”, povesteste Lorne Bird.

De peste 30 de ani, Maratonul Terry Fox a inspirat milioane de oameni din intreaga lume. Suntem cu adevarat onorati sa organizam cu dedicare a-12-a editie a evenimentului, continuand promisiunea pe care Scoala Americana a facut-o, aceea de a contribui la avansarea cercetarilor pentru tratarea cancerului. Prin acest eveniment vrem sa atragem atentia tuturor asupra importantei de a-i ajuta pe ceilalti. Nefiind un maraton competitiv, participantii pot merge, pot alerga sau pot doar sa participe la festivitati, pentru a darui o sansa medicilor, asistentelor, spitalelor si organizatiilor implicare in sprijinirea victimelor cancerului. In acest an speram sa depasim numarul celor prezenti si sumele donate intrucat reprezinta o masura directa a succesului acestei zile in care speram sa ajutam sistemul medical Romanesc”, declara Dr. David Ottaviano, directorul Scolii Americane Internationale din Bucuresti.


Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.