Setari Cookie-uri

Top 5 beneficii extraordinare ale dansului in lumea moderna

Dansul ne ajuta sa slabim, dansul combate depresia, dar poate face totodata mult mai multe. Descopera care sunt beneficiile extraordinare pe care dansul le aduce corpului omenesc!

Comunicat de presa

Dansul combina in modul cel mai frumos si emotionant miscarea cu muzica, cu arta, cu comunicarea, aducand buna dispozitie si sanatate.

Dansul exista in fiecare om manifestandu-se inca din cele mai vechi timpuri, luand nastere ca mod de expresie al sentimentelor, emotiilor, evenimentelor sociale, fenomene ale naturii sau pur si simplu ca incantatii.

Multiplele transformari ale dansului sunt in stransa legatura cu transformarile comunitatilor in care acesta se manifesta, de la dansurile “pure” tribale la transformari care urca dansul pe culmile educatiei, cum este baletul spre exemplu, dansul sportiv si asa mai departe.

Astazi este acceptat faptul ca dansul nu joaca doar rol de arta sau educatie, ci si de terapie. In zilele noastre se cunoaste ca una dintre cele mai bune metode de descarcare emotionala, de eliminare a stresului, se slabire dar si de comunicare este dansul.

Citește și:

Scoala de DansMadness Danceisi propune sa va prezinte cateva din cele mai importante beneficii ale dansului, beneficii de care ne putem bucura cu mic, cu mare.

Beneficiile dansului in lumea moderna

1. Dansul ne ajuta sa slabim

Dansul reprezinta una dintre cele mai distractive moduri de a face miscare. Dansand, abia de sesizezi efortul pe care corpul tau il depune pentru a efectua miscarile specifice, astfel ca eliminarea surplusului de kilograme se face intr-un mod foarte placut.

Foto Dans cuplu via Shutterstock

Practic orice tip de dans ajuta in procesul de slabire, caci cuprinde miscari ce pune in actine mai multe grupe de muschi simultan. De aceea cei care iubesc sa danseze si chiar pun in practica aceasta dorinta sunt intotdeauna slabi.

2. Dansul combate depresia

Pentru ca in timp ce dansam stresul organismului “se consuma”, dansul devine astfel un mijloc de relaxare si terapie psihologica. Exista chiar tehnici de meditatie prin dans. Dansul echilibreaza psihicul si elimina tensiunile emotionale acumulate. Aduce astfel voie buna si combate cu succes tulburarile psihice ca depresia, anxietatea etc.

Citește și:

Foto homepage: Dans, distractie via Shutterstock


Kudika
3 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.