Setari Cookie-uri

Exercitii tamaduitoare pentru durerile de spate

Durerile de spate iti strica buna dispozitie la birou, in timpul liber sau chiar la distractii? Iti propunem cele mai bune exercitii pentru coloana vertebrala si musculatura spatelui.

Analize medicale pentru durerile de spate

Exercitiile pentru spate sunt numai bune pentru durerile care apar frecvent in populatia adulta si de cele mai multe ori sunt cauzate de sedentarism. Statul in picioare sau pe scaun, fara miscari ample ale corpului, duce la tasarea coloanei, la capatarea unor pozitii vicioase, iar in felul acesta durerile de spate apar aproape zilnic.

Trebuie sa stiti ca durerile de spate pot avea mai multe cauze, cum ar fi herniile de disc, cauze musculare, vicii de pozitie ale coloanei, unele boli ca reumatismul, osteoporoza si asa mai departe. Unele dintre aceste afectiuni prezinta limitari in ceea ce priveste miscarea, asadar unele din exercitiile prezentate in acest articol sunt contraindicate daca aveti hernie de disc de exemplu.

Primul pas pentru combaterea durerilor de spate consta in consultul medical si diagnosticul corect al bolii. Medicul poate cere realizarea unor analize medicale ca teste de sange pentru spondilita anchilozanta sau poliatrita reumatoida, testul pentru osteoporza, radiografie de coloana pentru depistarea viciilor de pozitie, RMN de coloana mai ales pentru herniile de disc etc.

Citește și:

Female athlete lower back painful injury@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.