Setari Cookie-uri

8 Motive pentru care inotul este sportul rege in 2017

Inotul iti fortifiaza muschii, te transforma intr-o zeita cardio si da inapoi ceasul biologic. Ai nevoie de mai multe motive sa iti faci abonament la bazin? Atunci citeste acest articol.

Motivul 5: Te scapa de stres

Endorfinele generate de practicarea inotului vor face minuni in cazul stresului. Scufindarea in apa te ajuta sa te detasezi de cotidian si induce o senzatie de calm/

Motivul 6: Te intinereste

Cei care inoata in mod constant isi pot da inapoi ceasul biologic cu pana la 20 de ani. Chiar si dupa 70 de ani, inotul imbuntateste tensiunea aarteriala, nivelul de colesterol, functiile cognitive, chimia sangelui.

Motivul 7: Pune la treaba muschi pe care ai uitat ca ii ai

Nu stai la birou cu bratele deasupra capului, nu-i asa? Atunci cand inoti, lucrezi muschi de care ai uitat si pe care in mod normal nu ii folosesti. Atunci cand inoti trebuie sa iti mentii stabilitatea in apa ceea ce pune la treaba muschii abdominali si pe cei lombari.

Motivul 8: Te face mai inteligenta

Inima pompeaza cu pana 14 la suta mai mult sange catre creier atunci cand inoti, ceea ce stimuleaza capacitatea acestuia de a procesa informatii si de a functiona la capacitate maxima.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.