Setari Cookie-uri

10 beneficii ale mersului pe jos!

Mersul pe jos, cu regularitate, reprezinta o metoda eficienta si la indemana pentru pastrarea sanatatii fizice si psihice. Desi oricare dintre noi intuieste efectele benefice ale mersului, in ultima vreme oamenii de stiinta au realizat mai multe studii care au indicat obiectiv beneficiile pe care le aduce aceasta activitate. S-a demonstrat in acest sens, rolul pe care il are mersul zilnic, pe o distanta de cativa kilometri, in prevenirea afectiunilor aparatului cardiovascular, bolilor sistemului imunitar, dar si a cancerului de san sau de colon.

10. Scade riscul de deces din cancer - un studiu publicat in New England Journal of Medicine demonstreaza ca cei care merg zilnic o distanta de 3 kilometri au un risc de deces din cancer de doua ori si jumatate mai mic decat cei care nu parcurg distanta cu aceeasi frecventa.

Mersul pe jos este asadar o sursa nebanuita de sanatate, pe care multi dintre noi o ignoram din lipsa timpului, comoditate sau nestiinta. Plimbarile mai lungi alaturi de un prieten sunt reconfortante pentru trup si suflet, destind atat muschii cat si mintea, relaxeaza fizic si psihic. Asa ca data viitoare cand alergati dupa autobuz, mai ganditi-va odata si mai bine mergeti pe jos cele doua statii.


Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.