Setari Cookie-uri

5 Exercitii pentru talie si abdomen de invidiat

Vine vara si cu totii vom merge pe plaja ori in alte locuri unde sa ne bucuram de o baie si un bronz superb. Tocmai de aceea trebuie sa incepeti din timp (daca nu faceti regulat sport) un program de fitness astfel incat sa aveti un corp frumos pe care sa-l expuneti soarelui.

Exercitiile pentru talie si abdomen sunt Vine vara si cu totii vom merge pe plaja ori in alte locuri unde ne-am dori sa ne bucuram de o baie si un bronz uniform. Tocmai de aceea trebuie sa incepeti din timp (daca nu faceti regulat sport) un program de fitness astfel incat sa aveti un corp frumos pe care sa-l expuneti soarelui.Va propunem un program zilnic de exercitii usoare ce va subtiaza talia si va tonifica abdomenul.

1. Rotiri de trunchi

Inainte de celelalte exercitii veti face o usoara incalzire de brate, sarituri si alergare pe loc. Apoi veti face rotiri de trunchi. Pregatire: In pozitie verticala cu picioarele usor departate si mainile in sold va veti pregati pentru exercitiu. Coloana trebuie mentinuta dreapta intotdeauna, altfel riscati ca exercitiile fizice sa va deformeze coloana, in detrimentul sanatatii voastre. Coloana dreapta nu inseamna ca aceasta sa nu mai aiba nici una din curburie ei fiziologice. A tine spatele drept inseamna a indrepta usor mijlocul (acesta sa nu aiba o curbura accentuata), a ridica pieptul, a trage umerii in spate si in jos, privirile inainte cu barbia usor ridicata si “lungirea” coloanei, ca si cum ati dori sa atingeti cu capul tavanul.

Citește și:

Exercitiu: in aceasta pozitie veti face rotiri ale trunchiului mentinand privirile inainte. Aceste exercitii se fac fara a misca bazinul.

2. Vestitele exercitii pentru abdomen

Pentru tonifierea abdomenului sunt destule exercitii, fiecare dintre acestea tonifiindu-l. Unele dintre aceste exercitii tonifica abdomenul in special in partea superioara, altele in partea inferioara. Noi va propunem un exercitiu putin solicitant, insa cu efecte vizibile in scurt timp.

Pregatire: veti avea nevoie de inca o persoana pentru sprijin si de o minge sau alt suport (canapea, scaun etc.) Va veti aseza pe ceva tare, eventual pe o saltea (pernita etc.) asezata pe podea iar picioarele vor fi indoite in unghi drept si de asemenea vor forma cu abdomenul un alt unghi drept.

Exercitiu: veti face 15 ridicari cu mainile la ceafa. Tot in aceasta pozitie, dupa o mica pauza, veti face aceleasi exercitii pentru abdomen insa cu o singura diferenta: ridicarile nu vor fi drepte, ci cu rotire astfel incat cotul drept (mainile sunt la ceafa) sa ajunga la genunchiul stang, iar urmatoarea ridicare se va face astfel incat cotul stang sa ajunga la genunchiul drept si tot asa, alternand 10 ridicari.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.