Setari Cookie-uri

Pilula care inlocuieste sportul

Persoanele sedentare si cele care vor sa se mentina in forma dar nu au timp sa treaca pe la sala de fitness au parte o veste buna: o echipa de cercetatori a descoperit ceea ce ar putea fi un inlocuitor de succes al exercitiilor fizice, o pastila care, sustin cercetatorii, va tine loc orelor de antrenament.

Cei care ar putea beneficia de pe urma acestui medicament sunt in primul rand persoanele care nu pot desfasura activitate fizica precum cei spitalizati pentru perioade lungi, bolnavii aflati la pat sau cei care din diferite motive nu pot face efort. Insa exista numeroase beneficii pe care le aduce activitatea fizica, care cu siguranta nu vor fi reproduse de catre acest medicament, daca el va fi vreodata aprobat.

Miscarea si exercitiul fizic reprezinta o buna cale de eliberare de tensiune psihica si stress, intareste oasele, inima, ajuta la imbunatatirea colesterolului si la scaderea tensiunii arteriale. Inca nu este clar cum va fi influentat cordul de aceasta substanta care modifica metabolismul muscular.

Cu toate ca medicamentul ar putea fi disponibil pe piata in cativa ani, multi oamenii de stiinta sunt reticenti fata de acesta substanta, de siguranta pe care o prezinta si de scopurile in care ar putea fi utilizata.

Citește și:

Pana cand veti putea cumpara doza de exercitii de la farmacie, incercati sa gasiti timp pentru 30 de minute de activitate fizica in fiecare zi.

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.