Setari Cookie-uri

5 motive care te lenevesc

O viata activa atat din punct de vedere fizic cat si intelectual, asociata unei diete sanatoase ne mentine tineri si departe de boli. Pentru persoanele ce locuiesc in oras, activitatea fizica de multe ori se poate practica in sali de fitness, la dansuri, in week-enduri p[rin parcuri si inca vreo cateva optiuni de a face sport.

O viata activa atat din punct de vedere fizic cat si intelectual, asociata unei diete sanatoase ne mentine tineri si departe de boli. Pentru persoanele ce locuiesc in oras, activitatea fizica de multe ori se poate practica in sali de fitness, la dansuri, in week-enduri prin parcuri si inca vreo cateva optiuni de a face sport.

Daca starbunii nostri atingeau suta de ani, trebuie sa luam in considerare faptul ca ei nu se foloseau de masini pentru deplasare, ca efortul fizic depus zilnic era mult mai mare, ca mancau natural din gradina proprie si ca aerul respirat era mult mai lipsit de poluare.

Pentru noi insa a merge la sala pentru cateva exercitii fizice este ideal. Si totusi... nu o facem. De ce aceasta? Inainte de toate trebuie sa identificam motivul sau motivele care ne impiedica sa facem sport.

5 motive care te lenevesc

1. Lipsa timpului

Citește și:

Programul devine din ce in ce mai aglomarat cu serviciul, problemele personale, intalnirile cu prietenii, astfel incat timp sa mergi la sala nu prea mai gasesti. Insa daca vrei, se poate! Ce trebuie sa faci: sa iti gasesti o sala de sport la care sa ajungi repede; sa iti formezi un program strict presupunand ca prezenta la sala este la fel de importanta cu o sedinta cu seful, astfel sigur nu iti vei permite sa o amani.

2. Lipsa rezultatelor

Daca mergi de ceva vreme la sala insa rezultatele intarzie sa apara cu siguranta demoralizarea isi face aparitita si deja sala nu te mai atrage, ba chiar iti trezeste sentimente de frustrare. Este posibil ca rezultatele sa nu apara pentru ca “doza” de exercitii este prea mica si pentru ca nu le combini cu alergarea. Va trebui sa intelegi ca organismul pentru a efectua optim un efort fizic are nevoie de mobilizarea sangelui din splina si ficat (durerile acute ce apar in abdomen prin contractia capsulei acestor organe) si de asemenea capilarele musculare trebuie sa fie deschise pentru a patrunde sangele in ele si a oferi muschiului oxigenul si nutrientii necesari pentru a intretine efortul.

Citește și:

Pentru aceasta trebuie ca inainte de a va aseza la aparate sa alergati 5 minute, alergare ce echivaleaza cu o incalzire foarte buna. Mai apoi, pentru accelerarea metabolismului si aparitia rezultatelor mult asteptate va trebui ca inainte cu jumatate de ora de plecare sa va suiti din nou pe banda, insa viteza nu trebuie sa fie foarte mica, nici foarte mare, spre exemplu 10 km/h. Poate nu veti reusi de prima data sa alergati asa, insa cam aici ar trebui sa ajungeti ca si performanta.

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.