Setari Cookie-uri

7 exercitii pentru a avea picioare superbe

Statul la birou, mersul cu masina si viata din ce in ce mai sedentara ne afecteaza aspectul fizic si totodata sanatatea. Atat pentru femei cat si pentru barbati imaginea este deosebit de importanta nu numai in viata sociala, cat si cea intima.

Statul la birou, mersul cu masina si viata din ce in ce mai sedentara ne afecteaza aspectul fizic si totodata sanatatea. Atat pentru femei cat si pentru barbati imaginea este deosebit de importanta nu numai in viata sociala, cat si cea intima.

Pentru ca fusta va fi intotdeauna tinuta cea mai feminina, sexy sau elganta pentru o femeie, aspectul picioarelor este important, sa nu mai vorbim despre mersul la plaja, inot, sauna etc.

Exercitii pentru picioare frumoase

1. Pregatire: pe o saltea va asezati pe spate, cu fata in sus si mainile pe langa corp, usor departate de acesta.
Exercitiu: ridicati picioarele, fara a le indoi, la 90 de grade fata de trunchi fara a va ridica si trunchiul. Repetati ridicarile de 20 de ori in trei serii.

2. Genuflexiuni: stati in picioare, cu mainile la ceafa si privirea inainte. Coboriti cu trunchiul drept pana ce ajungeti cu acesta la nivelul genunchiului (indoind evident picioarele) – nu pana jos. Repetati coborarile de 20 de ori in trei serii.

Citește și:

3. Exercitii pentru gambe si glezne: Stati in picioare cu mainile sprijinite in fata de un suport fix (perete, stalp etc). Picioarele sunt usor departate si va ridicati pe varfuri. Incercati nu doar sa va ridicati pe pingea, ci chiar pe varful degetelor. Chiar daca nu veti reusi inca din primele exercitii, mai tarziu insa veti putea efecta astfel exercitiile. Se fac 20 de ridicari in trei serii. Mai apoi, dupa ce v-ati odihnit, reluati pozitia si tipul exercitiilor, numai ca, in loc sa va ridicati drept pe varfuri, veti face ridicarile cu rotire de glezne, ducand gleznele in timpul ridicarilor cand in stanga, cand in dreapta pe arc de cerc (fara sa indoiti genunchii).

4. Pentru partea posterioara a coapselor si fundulet: pe saltea (covor, un suport tare) va intindeti pe burta, cu mainile usor departate de trunchi. Picioarele sunt intinse si apropiate. Exercitiul consta in ridicarea picioarelor, mentinandu-le apropiate si cu varful intins, fara a ridica si trunchiul. Faceti tot 20 de ridicari in trei serii.

Citește și:

5. Tot pe saltea va culcati pe lateral, cu bratul dinspre podea intins sub cap. Ridicati piciorul cat mai aproape de trunchi, mentinandu-l drept, cu varful intins si indreptat in fata, nu in sus (nu rotiti piciorul chiar daca exercitiile ar fi mai usoare asa). Faceti 50 de ridicari in 3 serii.

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.