Setari Cookie-uri

Botox (R), terapie antiaging cu efecte spectaculoase

Rezultatul apare in cateva zile, iar ridurile se atenueaza in aproximativ o saptamana. Aspectul este foarte placut, tineresc si senin, iar la majoritatea pacientilor apare un efect de ridicare a jumatatilor laterale ale sprancenelor, care este binevenit.

Rezultatul apare in cateva zile, iar ridurile se atenueaza in aproximativ o saptamana. Aspectul este foarte placut, tineresc si senin, iar la majoritatea pacientilor apare un efect de ridicare a jumatatilor laterale ale sprancenelor, care este binevenit.

Despre BOTOX (R)

o Tox-ul este o abreviere de la toxina botulinica, care, intr-adevar, este chiar acea toxina care daca este inghitita de catre o persoana toti muschii corpului ii vor paraliza. Insa daca aceasta este folosita in cantitati foarte mici, toxina botulinica nu este daunatoare, ea fiind utilizata ca si procedura cosmetica de eliminare a ridurilor.

La inceput, toxina botulinca a fost folosita in scopuri medicale (de la pacienti cu spasme musculare la cei cu strabism si nu numai) cu reactii spectaculoase si cu reactii adeverse minime.

Cercetatorii au concluzionat ca este nevoie de 2500-3000 de unitati de toxina pentru ca aceasta sa fie letala pentru oameni, iar in scopuri cosmetice se folosesc in mod uzual doar 75 de unitati. Acest lucru a facut ca lumea sa nu se mai fereasca de procedura respectiva, iar dupa rezultatele miraculoase pe care le are chiar sa si-o doreasca. Milioane de pacienti din intreaga lume au fost tratati terapeutic cu Botox (R) pe parcursul a 20 de ani.

Citește și:

Cum se realizeaza procedura?

Tratamentul este simplu si consta in mai multe injectii (pot fi peste 10 pentru nivelul superior al fetei) care se realizeaza cu un ac foarte fin exact in muschii responsabili de miscarile de expresie. Unii medici folosesc o anestezie locala, cu ajutorul unei creme de xilina, care reduce disconfortul dat de intepatura acului.

Pacientul este testat in caz de alergie la toxina botulinica cu o intepatura la nivelul bratului, se asteapta 10 minute si abia apoi se poate incepe procedura de injectare. In mod normal, procedura nu dureaza mai mult de 20 de minute iar dupa nu este nevoie de timp de recuperare.

Se poate parasi cabinetul imediat dupa procedura, dar este bine ca pacientul ca nu stea intins sau sa aplece timp de 4 ore dupa aceea, sa nu maseze zonele tratate, sa nu faca efort fizic timp de 24 de ore. Este indicata insa contractia voluntara a muschilor injectati (miscari usoare de incruntare, de incretire a fruntii, de inchidere si deschidere a ochilor), care grabesc instalarea efectului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.