Setari Cookie-uri

7 masti cu citrice

Citricele sunt binecunoscute nu doar pentru aroma deosebita si pentru aportul de vitamina C ci si datorita efectelor benefice pe care le au asupra pielii. Acizii alfa hidroxilici din acestea ajuta la exfolierea pielii si la detoxifiere, acidul citric are efecte antiseptice iar vitamina C previne imbatranirea prematura. In plus, uleiurile din citrice au un parfum racoritor si relaxant.

5. Tratament hranitor pentru maini si picioare

Fierbe o ceasca de lapte, adauga o lingurita de glicerina si zeama de la o lamaie. Lasa amestecul sa se raceasca si pune-l intr-un recipient potrivit. Maseaza-ti mainile si picioarele in fiecare seara cu aceasta crema tratament.

6. Baie relaxanta cu citrice

Daca ai pielea grasa sau daca tocmai ai venit de la sala dupa un antrenament obositor iti recomandam sa incerci urmatorul truc. Pregateste o cada cu apa calda si inainte de a intra in ea stoarce sucul de la 3-4 portocale, lamai sau grapefruituri si adauga si jumatatile sau sferturile de fruct stoarse. Bucura-te de o baie relaxanta ce te va umple de energie si iti va purifica pielea.

7. Spray de par

Acest spray se potriveste mai ales parului lipsit de volum. Vei vedea ca iti va parfuma parul si ii va conferi un plus de volum si stralucire. Ai nevoie de 4 lamai, 4 cani de apa si cateva picaturi de ulei esential la alegere.

Citește și:

Taie lamaile in 4 si pune-le intr-o oala impreuna cu apa. Lasa-le sa fiarba incet la foc mic pana cand s-a evaporat jumatate din cantitatea de apa. Strecoara lichidul pentru a indeparta bucatile de fruct, adauga uleiul esential, lasa sa se racoreasca dupa care pune-l intr-un tub cu pulverizator. Sprayul se tine la rece in frigider dar nu se pastreaza mai mult de o saptamana.

Substantele active din citrice s-au dovedit a fi ingrediente extrem de benefice a tratamentelor de infrumusetare. Incearca mastile tratament pe baza de citrice si vei vedea o imbunatatire in supletea pielii si stralucirea parului.

Un articol de Ioana I

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.