Setari Cookie-uri

5 Uleiuri esentiale in tratamentul anticelulitic

Celulita reprezinta un important inamic al frumusetii, afectand tot mai multe persoane, indiferent de greutate, caci celulita este prezenta deasemenea si la persoanele slabe. Dezvoltarea urbana, robotizarea, stresul, ritmul rapid de munca, hrana haotica, nesanatoasa si lipsa sportului sunt factorii principali care stau la baza perturbarii metabolismului si aparietiei celulitei.

Uleiul de chiparos – acesta are rolul de a creste permeabilitatea vaselor si de a reface structura peretilor acestora, devenind mai rezistente. Astfel uleiul de chiparos regleaza fluxul sanguin in vase si permeabilitatea nutrientilor spre tesuturi, care devin mai bine hranite si lupta impotriva stagnarii sangelui in vase si impotriva varicelor. Are efecte considerabile asupra imbunatatirii circulatiei.

Uleiul de salvie – este tonic general si un bun remediu sedativ, anticonvulsiv si tonic nervos. Tonifica pielea si ii reda elasticitatea. Atentie, uleiul de salvie este un veritabil afodiziac, astfel ca dozajul trebuie efectuat cu masura daca nu doriti sa obtineti si alte... efecte secundare.

Uleiul de ienupar - este un foarte bun detoxifiant si scade considerabil retentia de apa, fiind deosebit de util in masajul anticelulitic mai ales in reducerea riscului de edem local. Fiind un bun detoxifiant ajuta la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul celulitei, facilitand metabolizarea grasimilor, mobilizarea si arderea acestora.

Citește și:

Uleiul de grepfrut – contribuie la inlaturarea oboselii, revigoreaza si tonifica pielea. Prin continutul sau de vitamine reface structura colagenica subcutanata, reducand vizibil aspectul de “coaja de portocala”.

Uleiul de rozmarin - Imbunatateste semnificativ circulatia, scade colesterolul sanguin, imbunatateste functia circulatorie subcutanata, aducand celulelor epiteliale un aport mai mare de nutrienti, vitamine si oxigen. Stimuleaza arderile grasimilor si tonifica pielea, redandu-i aspectul tanar si elasticitatea.

Un articol de Iulia Dibu

Healthy recomanda articolele:

6 Sfaturi pentru o Dieta Sanatoasa

Tratamente naturiste pentru un par frumos

S.O.S Medicamente si alimente care anuleaza efectul anticonceptionalelor

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.