Setari Cookie-uri

Metode de epilare in functie de tipul firului de par

Cand vine vorba de frumusete, orice femeie are practicile sale ascunse, acelea pe care nu vrea sa le realizeze in fata barbatului si de care ar vrea, daca s-ar putea, ca acesta sa nici nu stie. Printre aceste mici trucuri indispensabile oricarei femei care se ingrijeste se numara si epilarea.

Epilarea zonelor speciale

Zona inghinala prezinta un fir foarte gros si epilarea prin smulgere poate fi deosebit de dureroasa si totodata cu un grad mare de infectare. Pentru cele care suporta, epilatorul este cel mai potrvit. Ceara sub nicio forma nu este recomandata, produce sangerari si mai ales infectarea porilor pe care i-a dilatat (datorita temperaturii ridicate) si in care bacteriile patrund mai usor, mai ales ca aceasta zona nu este expusa soarelui si nici spalarii curente, asa cum sunt mainile pe care le spalam de multe ori pe zi. Secretiile vaginale care contin flora vaginala, adica bacterii si fungi, reprezinta inca un risc infectant. Asadar, cele mai indicate metode de epilare pentru aceasta zona raman: aparatul epilator si crema epilatoare (folosita in mai multe randuri pentru a avea rezultate), poate chiar si lama daca vi se pare o metoda avantajoasa.

Citește și:

Zona axilara (subrat) este speciala pentru ca la nivelul ei se gasesc canalele de excretie a glandelor sudoripare. Infectarea acestor glande este deosebit de periculoasa, avand o particularitate fata de alte grande: Infectarea lor persista, isi unesc focarele de infectie si formeaza o placa inflamatorie. Aceasta placa inflamatorie la nivelul axilei, nu se cunoaste exact toti factorii pentru care se intampla aceasta, se reinfecteaza si recidiveaza, stadiile mai avansate nedisparand nici macar chirurgical, fiind necesar transplant de piele. De aceea trebuie sa aveti mare grija atunci cand faceti referire la igiena zonei axilare. Cea mai recomandata este lama, orice metoda prin smulgere fiind prea riscanta, avand grad mare de infectivitate, iar crema are efecte toxice care pot patrunde prin canalele mari de excretie a glandelor sudoripare si pot produce, in timp, diverse afectiuni.

Citește și:

O alta zona delicata este cea perimamelonara, in jurul mamelonului sanului. Nu toate femeile necesita epilare in aceasta zona, insa in general in special cele brunete ar dori sa scape de perisorul nedorit din aceasta zona a sanului. Orice metoda mai dura, care smulge firul nu este indicata datorita contactelor intime ale pielii cu canalele de excretie ale glandei mamare care, desi nu produce lapte, acestea exista iar inflamatia lor poate duce la formarea unor chisturi in san sau la diverse grade de mastite pri abcese. Este periculos si mai bine evitati. Deasemenea crema epilatoare este prea toxica, glanda mamara deosebit de sensibila, asadar se exclude si aceasta metoda. Indicat este sa folositi lama, chiar daca aceasta inseamna sa va epilati des. Este mult mai sanatos si, in final, sanatatea conteaza cel mai mult.

Un articol de Iulia Dibu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.