Setari Cookie-uri

Ce spune parul despre sanatatea ta?

Adesea oamenii apeleaza la produse de uz extern cand au probleme privind sanatatea parului. Insa, de cele mai multe ori, caeste probleme sunt generate de lipsa unor nutrienti, de curele de slabire, stresul excesiv, dezechilibre hormonale etc.

In cele mai multe cazuri matreata este provocata fie de o infectie specifica a scalpului (se recomanda consultul dermatologului), fie stresul excesiv care determina un dexechilibrul la nivelul secretiei glandelor cutanate ale scalpului.

Varfuri despicate
Adesea este implicat un deficit proteic. Consumati mai multa carne de peste si pui, dar in preparate care evita prajirea.

Par subtire
Stresul poate duce la subtierea parului prin cresterea adrenalinei, dar totodata parul se poate subtia si in premenopauza. In general hormonii de stres (cortizol, adrenalina) determina subtierea parului.

Scalp iritat
Scalpul iritat, care determina si aparitia unor mancarimi sau usturimi este cauzat fie de o infectie, fie de consumul exagerat de grasimi nesanatoase si de dulciuri asociate cu grasimi (prajituri, creme, sosuri, frisca etc.).

Citește și:

O dieta echilibrata si sanatoasa, care include lacatate, cereale, legume, fructe si carne de pui, curcan sau peste asigura un aport de nutrienti suficient pentru pastrarea sanatatii. Se recomanda sa consultati medicul dermatolog atunci cand va confruntati cu probleme de sanatate ale parului.

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.