Setari Cookie-uri

Pregateste-ti tenul pentru Pasti: Masti naturale, revigorante

Daca nu ai timpul, energia, bugetul sau nervii necesari unei zile la SPA, poti sa te simti totusi ca o vedeta chiar la tine acasa, prin cativa pasi simpli care iti vor ajuta tenul sa isi recapete vitalitatea si elasticitatea naturala. Pentru ca tenul tau trebuie sa arate impecabil in ziua de Pasti!

Masti pentru ten mixt:

Aplicabile oricarui tip de ten sunt mastile cu castravete sau pliculete de ceai de galbenele sau infuzie de tei si musetel. Acestea revitalizeaza tenul obosit si sunt ideale dupa o zi grea de lucru.

Poti incerca un amestec din morcovi cu miere si ou pe care il lasi sa actioneze timp de 30 de minute. Sau un galbenus de ou cu branza de vaci. Si, de ce nu, multifunctionala argila cunoscuta pentru efectele ei benefice asupra tenului. Cateva lingurite de argila amestecate cu suc natural din fructe se va intinde pe fata si decolteu, lasand sa actioneze in profunzime. Se va indeparta prin apa calduta sau infuzie de ceai.

De asemenea papaya, pepenele galben, mango si ananasul pot fi combinate fie cu cateva lingurite de smantana fie cu miere si tarate. Se va crea un efect de peeling care te va scapa de celulele moarte ale pielii. Pont! Pentru acelasi efect poti incerca zatul de la o ceasca de cafea combinat cu putin suc de fructe. Iar pentru un efect de lifting facial iti poti face o masca din castravete cu iaurt bine amestecate pana se obtine o pasta omogena care se va lasa aproximativ 15 minute sa actioneze.

Citește și:

Masti pentru ten gras si acneic:

Aceste masti ajuta la controlarea secretiei de sebum si isi dovedesc efectele astringente asupra unui ten dificil. Cele mai indicate sunt mastile din citrice. Poti incerca un amestec din: zeama de lamaie (portocala sau grapefruit), albus si o lingurita de glicerina.

Tenul cu probleme de natura acneica, puncte negre sau bubite poate reactiona favorabil la o masca ce are in componenta albus de ou, ovaz, mere si miere. De asemenea, o masca din argila cu galbenele poate calma un ten iritat. Cel mai important aspect in ceea ce priveste un astfel de ten consta in pregatirea anterioara aplicarii mastii. Fata se va curata impecabil prin exfoliere sau bai cu abur, dupa care se va aplica o masca astringenta din miere, suc de lamaie si argila verde. Dupa 20 de minute amestecul se va indeparta prin tamponari usoare cu ceai verde.

Citește și:

Infuziile sunt o alta modalitate de a ameliora simptomele unui ten gras. Se pot aplica compresii, infuzii sau masti din: coaja de stejar, brusture, cimbrisor, tarate de grau, levantica, tomate sau spanac si patrunjel.

Rasfata-ti tenul prin masti naturale care te vor ajuta sa stralucesti si sa iti iubesti pielea nu numai in ziua de Pasti, ci in fiecare zi.

Emma Dobre

Sursa: Envy.ro

Citeste si alte articole pe Envy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Secrete de frumusete ale vedetelor

10 reguli ale machiajului perfect

Crema noastra cea de toate zilele - ingrijirea pielii in sezonul rece

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.