Setari Cookie-uri

Ritualurile terifiante de infrumusetare ale istoriei

Frumusetea este relativa, iar standardele de frumusete se schimba odata cu epoca, mentalitatile si perceptiile oamenilor. Frumusetea are insa si o partea hidoasa, mai putin cunoscuta. Frumusetea si dorinta de perfectiune pot naste insa si dureri, suferinte, ba chiar mutilari si automutilari. Iti prezentam in articolul urmator cateva dintre cele mai terifiante practici si ritualuri de infrumusetare ale istoriei si iti adresam o intrebare: crezi ca daca ai fi trait in acele timpuri, facand parte dintr-o anumita societate, ai fi devenit la randul tau victima a acestor standarde de frumusete?

La momentul actual, femeile din tribul Paduang au posibilitatea de a alege intre a purta sau a nu purta aceste structuri metalice, insa multe dintre ele prefera automutilarea pentru a supravietui si a-si asigura indeplinirea necesitatilor. Oricat de ciudata si de inumana ar fi aceasta traditie bizara de infrumusetare a supravietuit si astazi. Chiar daca drepturile omului sunt incalcate intr-un mod barbar, de multe ori cu acordul persoanei in cauza, "femeile cu gatul lung", asa cum au fost numite, atrag turistii in aceasta zona, iar turismul inseamna totodata si bani… “Din necesitate”, a marturisit una din femeile cu gat lung pentru o revista britanica. Din necesitate, aceste femei aleg mutilarea.

Cosmeticele care infrumuseteaza si otravesc - In timpul Renasterii, idealul de frumusete era reprezentat de pielea palida, alba. De aceea, multe femei foloseau pentru a-si albi pielea si a crea aspectul de portelan al chipului un agent de inalbire compus din carbonat, hidroxid si oxid de plumb. Acesti agenti, acumulati de organism cu fiecare aplicare a produsului cosmetic, reprezentau cauza a numeroase afectiuni fizice si uneori determinau aparitia paraliziei muschilor. In timpul domniei lui Ludovic XIV si a reginei Elisabeta I, aceasta problema a capatat proportii si a dus la numeroase decese.Fata urata a frumusetii: Ritualurile terifiante de infrumusetare ale istoriei

In Anglia, in timpul perioadei elisabetane, femeile au inceput sa-si decoloreze si sa-si albeasca parul cu lesie. Rezultatul scontat a fost obtinut, insa tratamentul respectiv a avut si efecte secundare: caderea masiva a parului. Pentru a masca acest neajuns au aparut insa perucile... In perioada Tudorilor, atat barbatii, cat si femeile, obisnuiau sa se pudreze cu produse ce contineau o concentratie semnificativa de plumb, iar in timpul domniei lui Edward, frumusetile vremii foloseau arsenic pentru a da chipului o transparenta luminoasa si matraguna (planta otravitoare) pentru a mari pupilele si a da stralucire ochilor.

Sursa: Garbo.ro

Citește și:

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Prea mult ca sa mai ramana macar putin...
Scrisoare catre amanta tatalui meu
Ti-e teama ca vei ramane singura pentru totdeauna?

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.