Setari Cookie-uri

Masti naturale pentru tenul acneic

Tenul acneic reprezinta o problema pentru multi tineri si ii deranjeaza in ceea ce priveste imaginea proprie, integrarea in mediul de prieteni sau chiar in privinta vietii personale.

Masca cu aspirina este deosebit de utila tenului acneic fiindca acidul acetilsalicilic are efecte antibacteriene, dar si antiinflamatrorii, reducand acneea si impiedicand recidiva acesteia. Masca se prepara simplu, se folosesc trei pastile de aspirina netamponata, se piseaza bine si de adauga doua linguri de miere. Se amesteca bine si se aplica masca pe fata, masand usor si lasand-o sa actioneze 20 de minute. Clatiti apoi bine cu apa calduta. Masca se face o data pe saptamana.

Masca cu caolin

Caolinul actioneaza antiinflamator si calmant, fiind adesea folosit in tratamentul tenului sensibil si acneic. Se amesteca doua linguri de caolin cu zeama de la o jumatate de lamaie, peste care se adauga miere amestecand continuu pana ce se obtine o pasta. Se aplica masca pe ten si se lasa sa actioneze 30 de minute. Masca se indeparteaza apoi cu apa calduta, fara a folosi nicio crema sau lotiune minim jumatate de ora de la indepartarea mastii. Masca se face de trei ori pe saptamana.

Masca cu glicerina

Se amesteca o lingura de glicerina cu o lingura de miere si zeama de la o jumatate de lamaie. Se aplica masca pe tenul bine curatat si se lasa sa actioneze jumatate de ora, dupa care se indeparteaza prin clatire cu apa calduta din abundenta. Aceasta masca se face de trei ori pe saptamana.

Pentru efecte maxime puteti alterna toate cele trei masti in fiecare seara din saptamana.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.