Setari Cookie-uri

Ten de portelan: 3 masti regenerante cu pepene galben!

Masca cu pepene galben, iaurt si fruct de mango este ideala pentru tenul gras sau cel mixt deoarece are rolul de a hidrata pielea, regland in acelasi timp cantitatea de sebum secretata de piele.

Masca cu pepene galben, iaurt si fruct de mango este ideala pentru tenul gras sau cel mixt deoarece are rolul de a hidrata pielea, regland in acelasi timp cantitatea de sebum secretata de piele.

Avand in compozitia sa multe fibre, vitamina B6 si B3, vitamina A, potasiu, vitamina C, pepenele galben este un fruct tonifiant, ce contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la intarirea sistemului imunitar. Aplicat insa extern, simplu sau in combinatie cu alte ingrediente, pepenele galben ajuta la mentinerea frumusetii si tineretii pielii, curatand-o, hidratand-o si tonifiind-o. Iti propunem cateva masti naturiste pe baza de pepene galbene care ii vor lasa tenul proaspat si stralucitor.

1.Masca regeneranta cu pepene galben si castravete

Pentru prima masca ai nevoie de un castravete proaspat si de 2 felii de pepene galben taiate in cuburi. Amesteca cu ajutorul unui blender cele doua ingrediente, iar spre final adauga si un albus de ou. Pasta obtinuta trebuie sa fie suficient de consistenta incat sa poata fi aplicata pe suprafata tenului fara a curge. Intinde-o de-a lungul fetei prin miscari circulara, incepand din zona nasului spre celelalte zone si evitand sa o aplici si in zona ochilor. Lasa masca sa actioneze timp de 10-15 minute dupa care indeparteaz-o cu apa rece si sterge tenul cu un prosop curat. Ten de portelan: 3 masti regenerante cu pepene galben!

masca cu pepene galben Aceasta masca este indicata in special tenurilor cu tendinta de uscare, insa nu neaparat. Daca vrei sa diminuezi aspectul petelor de pe ten, poti adauga la aceasta masca, inca de la inceput, o lingurita de miere. Castravetii contin o cantitate semnificativa de calciu, potasiu, vitamina A si K, ceea ce ii face potriviti pentru a fi inclusi in majoritatea mastilor preparate in casa, iar pepenele galben netezeste pielea si ii reda prospetimea.

2.Masca racoritoare cu pepene galben, iaurt si fruct de mango


Pentru cea de-a doua masca ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 3 felii mai mici de pepene galben curatate de seminte si coaja, 3 felii de mango si o 1 lingura jumatate de iaurt rece. Fructele se zdrobesc bine cu ajutorul unei furculite, insa pentru o mai buna omogenizare este indicat sa le zdrobesti cu ajutorul unui robot de bucatarie. Cel mai simplu este sa amesteci toate cele trei ingrediente la blender. Pasta obtinuta se aplica pe nas, pe frunte, pe obraji si pe barbie prin miscari gentile si circulare, dar si pe suprafata gatului si a decolteului printr-un masaj usor. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa rece. Aceasta masca racoritoare si regeneranta este ideala pentru tenul gras sau cel mixt deoarece are rolul de a hidrata pielea, regland in acelasi timp cantitatea de sebum secretata de piele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.