Setari Cookie-uri

Masti naturiste pentru hidratarea tenului uscat in sezonul racoros

Cu precadere in sezonul rece si umed, pielea uscata are nevoie de o ingrijire delicata. Masca cu iaurt/ miere si avocado, masca cu ulei de migdale si ou crud, masca faciala cu ulei de masline, miere si vitamina E ajuta la hidratarea pielii, catifeland-o si prevenind uscarea ei.

Cu precadere in sezonul rece si umed, pielea uscata are nevoie de o ingrijire delicata. Masca cu iaurt/ miere si avocado, masca cu ulei de migdale si ou crud, masca faciala cu ulei de masline, miere si vitamina E ajuta la hidratarea pielii, catifeland-o si prevenind uscarea ei.

Mastile naturiste sunt menite sa exfolieze celulele moarte ale pielii si sa stimuleze circulatia sangelui la nivel facial, lasand astfel pielea mai neteda si mai catifelata. Mastile preparate in casa au avantajul de a nu fi atat de costisitoare. In plus, sunt naturale, continand o serie de substante nutritive care ajuta pielea sa se refaca in mod natural. Cu precadere in sezonul rece si umed, pielea uscata are nevoie de o ingrijire delicata. Iti propunem de aceea trei masti destinate sa previna, dar si sa trateze uscarea tenului:

Masca cu iaurt/ miere si avocado

masca pentru ten cu avocado Fructul de avocado contine vitamina E, dar si alte uleiuri naturale si antioxidanti, fiind de aceea un remediu excelent pentru hidratarea pielii uscate. Alege un fruct de avoco foarte copt, curata-l bine de coaje si seminte si amesteca-l intr-un blender cu trei linguri de iaurt. Aplica pasta omogena prin miscari blande pe intreaga suprafata a pielii, evitand insa zona ochilor. Lasa masca sa actioneze pentru un sfert de ora dupa care indeparteaz-o cu apa calduta sau apa minerala dezacidulata. Masti naturiste pentru hidratarea tenului uscat in sezonul racorosO alta masca excelenta pentru tenul uscat, care previne deshidratarea si descuamarea pielii, este cea pe baza de miere si avocado. Fructul copt si zbrobit de avocado se amesteca cu un sfert de ceasca de miere de salcam, iar pasta obtinuta se aplica pe suprafata tenului si a gatului. Se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care tenul se clateste.

Masca cu ulei de migdale si ou crud

Uleiul de migdale are un continut ridicat de minerale, dar prezinta si o cantitate semnificativa de vitamina A si B si acizi grasi care ajuta la hidratarea si regenerarea pielii, incetinind procesul de imbatranire a pielii. De aceea, uleiul de migdale poate fi utilizat drept un excelent tonifiant in cazul tenului uscat. In combinatie cu un ou crud poate face minuni pentru tenul uscat. Bate bine un ou si amesteca-l cu 1 lingurita de ulei de migdale si aplica pe toata suprafata tenului, exceptand zona ochilor. Pentru o hidratare optima, lasa masca sa actioneze pret de 15 minute dupa care indeparteaza cu apa usor calduta. Vei obtine o piele hidratata, stralucind de sanatate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.