Setari Cookie-uri

5 masti revigorante pentru ingrijirea tenului tau

Tenul este sensibil si suporta agresiunea numerosilor factori: vant, frig sau caldura excesiva, praf, produsele pentru coafare, produsele de machiaj etc. Toti acesti factori actioneaza nociv asupra tenului, de aceea are nevoie de o ingrijire delicata, atenta, zilnica.

Masca pentru prevenirea ridurilor

Aceasta masca este recomandata dupa 25 de ani, contine mult colagen si vitamina C pentru refacerea retelei de colagen subcutanata (vitamina C este singura care ajuta la formarea colagenului sub piele), precum si substante intens hidratante. Intr-un bol se amesteca: o lingura de ulei de masline, o lingura de miere, o lingura de iaurt sau smantana, galbenusul de la un ou, zeama de la o lamaie, 15 picaturi vitamina A uleioasa, o jumatate de fiola de vitamina E si suc natural de morcovi (facut la blender) doua lingurite. Dupa ce ingredientele au fost bine amestecate, masca se aplica pe fata si se lasa sa actioneze peste o ora. Se clateste apoi tenul doar cu apa. masca este recomandata de 1-2 ori pe saptamana, seara.

Masca pentru eliminarea punctelor negre

Aceasta masca necesita doua etape: una de curatare, apoi o masca astringenta de fructe. Pentru curatare se foloseste metoda clasica: se sta jumatate de ora deasupra unui vas cu apa fierbinte cu capul acoperit de un prosop (sau minim 15 minute daca 30 minute vi se pare prea mult, dar nu mai putin de 15 minute) pentru ca porii sa se deschida si tenul sa se inmoaie. Se freaca apoi tenul delicat fie cu un buretel plasa si un gel de ten cu pH neutru (este cel mai indicat caci totodata si curata, spala, dezinfecteaza), fie cu un tifon si malai (aceasta metoda insa nu dezinfecteaza si nici nu curata, doar abrazeaza). Aplicati apoi o masca astringenta obtinuta astfel: se iau cu totul trei felii de portocala, doua de lamaie, o jumatate de banana, galbenusul de la un ou si o pastila de aspirina pisata. Se amesteca bine (feliile de citrice se piseaza cu grija folosindu-se si sucul si pulpa) si se aplica pe ten, lasand sa actioneze minim jumatate de ora. Clatiti apoi tenul cu apa din abundenta. Se recomanda sa faceti acest tratament de doua ori pe saptamana, dar nu in zile consecutive.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.