Setari Cookie-uri

5 cele mai frecvente cauze care te ingrasa

Omul modern este predispus supraponerabilitatii, viata moderna, confortul si minimalizarea miscarii prin diverse tehnologii, precum si alimentatia procesata sunt factori care fac ca tendinta de ingrasare sa devina o problema globala.

Alimentatia sanatoasa ar trebui sa fie “predata” inca din copilarie, fiindca are la baza deprinderi alimentare, detoxifierea frecventa a organismului, evitarea anumitor alimente si mai ales adoptarea unui anumit comportament alimentar. Micul dejun, mesele mici si dese, educatia de a nu te ridica niciodata satul de la masa, consumul a maxim doua bucati de carne cat palma pe zi, restul reprezentat de vegetale consumate pe cat posibil crude, consumul zilnic de lacatate, toate acestea protejeaza sanatatea si scad riscul de crestere in greutate.

Comoditatea

Viata sedentara este de fapt o alegere, oamenii aleg sa fie comozi, aleg sa nu mearga pe jos macar o statie in fiecare zi sau sa isi parcheze masina la cateva strazi distanta pentru a merge pe jos, aleg liftul in locul scarilor desi nu sufera de vreo boala locomotorie, cardiaca sau pulmonara, aleg sa nu isi mai prepare singuri hrana consumand energie ci sa comande preparate deloc sanatoase, aleg sa se uite la televizor in loc sa faca 30 de minute sport pe zi.

Fumatul

Fumatorii isi incarca foarte mult corpul cu toxine, astfel daca la inceput nu au tendinta de ingrasare, urmeaza apoi o perioada in care incep sa ia in greutate, mai ales cei cu varsta pana in 35 de ani. Ulteior urmeaza tarele, astfel fumatorii incep sa slabeasca.

Stresul

Stresul este unul din cei mai mari dusmani ai sanatatii in secolul nostru, efectele sale interesand toate sistemele organismului. Astfel, printre multe alte perturbari, stresul dezechilibreaza metabolismul, creste secretia unor hormoni cu potential nociv, duce la dereglari ale glandei tiroide si predispune, in cele mai multe din cazuri, la ingrasare.

Depresia

Multipli factori din viata omului modern determina aparitia depresiei, in grade mai mult sau mai putin intense. Lipsa sportului, anumite alimente care dau dependenta, consumul de bauturi alcoolice procesate, fumatul, viata intima haotica si asa mai departe sunt doar cateva dintre cele mai frecvente cauze ale depresiei. Din pacate insa, alaturi de alte mecanisme care scad imunitatea si predispun la boala, depresia predispune si la cresterea in greutate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.