Setari Cookie-uri

Fii o diva de Revelion - 5 masti naturiste pentru par

Culoarea parului si coafura pot schimba radical imaginea, pot aduce o nota de feminitate, eleganta ori tinerete, sobrietate sau veselie, accentueaza trasaturile frumoase, cum ar fi gatul, pometii, ochii, fruntea etc. Insa pentru reusita oricarei frizuri sau coafuri sanatatea parului este esentiala.

Masca pentru parul gras

Se amesteca un galbenus de ou, o lingura de iaurt, zeama de la doua lamai, doua linguri de otet, zeama de la o jumatate de portocala si doua linguri de miere pana se obtine un continut omogen. Se adauga apoi 10 picaturi de vitamina A uleioasa si alte 10 de vitamina E (fie din fiole, fie 5 capsule uleioase sparte) si se reamesteca. Se aplica apoi pe par si se lasa sa actioneze jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si se foloseste balsam.

Masca energizanta


Masca energizanta este recomandata tuturor tipurilor de par, mai ales cand acesta este supus stresului (soare puternic, frig, praf, vopsiri repetate etc.). Se amesteca intr-un bol o jumatate de banana pisata, doua felii de mango pisat, zeama de la o jumatate de lamaie si de la o jumatate de portocala, o lingura de iaurt, una de miere si una de ulei de floarea soarelui sau de masline. Se amesteca bine pana se obtine un continut omogen si se aplica masca pe par, lasand-o sa actioneze o jumatate de ora. Se spala apoi parul cu sampon si se foloseste balsam de par.

Masca antimatreata

Se foloseste ceai concentrat de urzica, musetel si rostopasca. Ceaiurile concentrate se obtin prin infuzia de un sfert de ora a cinci plicuri de ceai la o jumatate de cana de apa fierbinte. Aceste ceaiuri vor fi folosite pentru clatire. Se amesteca intr-un bol trei aspirine pisate cu zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura de miere si o lingura de ulei de masline. Se amesteca bine continutul si se da pe scalp, masand ehergic cateva munte. Se lasa apoi masca sa actioneze jumatate de ora dupa care se clateste parul si se samponeaza. Se poate folosi balsam, dar dintr-acela care necesita clatire. La final se clateste parul cu infuzia din cele trei ceaiuri, apoi nu se mai clateste parul. Daca masca nu da rezultate in doua saptamani cu aplicare la doua zile, atunci este indicat sa consultati un medic, foarte probabil aveti o infectie a scalpului care se trateaza corespunzator.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.