Setari Cookie-uri

Practic: Cum este sanatos sa ne epilam?

Pentru femei epilatul reprezinta o activitate destul de serioasa, constanta si totodata poate produce un real disconfort.

Ca avantaje: este ieftin, va puteti epila acasa la orice ora, nu smulge firul de par si nu predispune la varice.

Unde este indicata epilarea cu lama?
Epilarea cu lama este indicata in zona axilara si cea inghinala unde trebuie sa se evite smulgerea firului de par. Firele din axila si zona inghinala au caracteristici diferite fata de cele de pe restul corpului, prezinta glande mai mare si radacini mai voluminoase si mai adanci, astfel riscul de infectare este foarte mare. Mai mult, infectia din aceste zone se extrinde cu o rapiditate infricosatoare:
- La nivel inghinal patrnde in grasimea subcutanata si mai departe poate ajunge in abdomen (sunt relatate astfel de cazuri) si micozele de asemenea apar mai des;
- La nivel axilar infectia se transmite rapid la restul firelor. Axila are ca particularitate ca infectiile la acest nivel sunt deosebit de rezistente, sunt cazuri in care a fost nevoie sa se excizeze toata pielea infectata si sa se puna grefa.
Sa nu mai vorbim de durere...

Epilarea cu ceara

Epilarea cu ceara este una dintre cele mai folosite metode de eplilare. Are ca avantaj faptul ca nu necesita un timp lung de efectuare, smulge firul de par si efectele sunt de durata.

Dezavantajele tin de temperatura ridicata la care se foloseste ceara, care dilata vasele mici subcutanate, le sparge, strica structura tesuturilor subcutanate, predispune la celulita si la varice. De asemenea infectiile la radacina firelor sunt mai frecvente dupa epilarea cu ceara pentru ca, avand temperatura ridicata, dilata porii si germenii microscopici patrund usor dincolo de bariera naturala a pielii. Fiind produs cosmetic, poate provoca iritatii sau alergii.

Uneori se pot intampla accidente destul de neplacute, spre exemplu ruperea stratului superficial al pielii, ramanan o zona rozalie dureroasa. Asemenea cazuri apar la persoanele care au pielea sensibila sau prezinta carente de anumite vitamine in corp ori anumite boli care duc secundar la deteriorarea strcturii pielii.

Atentie: nu smulgeti firele de par de la nivelul alunitelor, acestea se tund cu forfecuta.

Unde este indicata epilarea cu ceara?
Se poate face la nivelul mainilor, precum si la nivelul fetei. Nu este recomandata pentru picioare sau alte zone ale corpului. La nivelul fetei se pot folosi si plasturii pentru epilare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.