Setari Cookie-uri

5 Retete naturale pentru intregul corp

Natura ne ofera toate ingredientele unei frumuseti desavarsite, Alegand cu grija ceea ce este mai potrivit corpului nostru ne mentinem frumusetea si tineretea.

Crema pentru calcaie de catifea

Zonele supuse presiunilor mecanice mari de la nivelul pielii se ingroasa: calcaie, coate, articulatiile degetelor, cuticule. Pentru aceste zone se recomanda o crema hidratanta obtinuta astfel: se amesteca intr-un recipient pentru crema sau lapte de corp cinci linguri de ulei de palmier, 20 de picaturi de ulei esential de magnolie (lavanda sau iasomie ori de fructe), zeama de la o jumatate de lamaie. Se obtine astfel o crema intens hidratanta care poate fi folosita pentru cuticule, calcaie, coate si alte zone uscate ale pielii.

Comprese anticelulitice

Aveti nevoie pentru cateva comprese din bumbac (le puteti obtine din prosoape). Marimea compreselor trebuie a fie proportionala cu zonele pe care doriti sa le acoperiti. Se prepara un amestec din praf de argila, ceai de soc, patrunjel pisat, zeama de lamaie si frunze de menta pisate. Ingredientele trebuie sa fie in proportie egala, mai putin argila care se adauga pana se obtine o pasta. Se aplica pasta in zonele afectate, masand usor, apoi se acopera cu compresele inmuiate in apa fierbinte. Va acoperiti bine si stati astfel o ora (seara inainte de culcare, spre exemplu la un film). Apoi se clateste pasta doar cu apa calda la dus.

Parfum natural antistres

Se aleg aromele esentiale preferate (de citrice, capsuni, de orhidee, de lotus, lacramioara, lavanda, magnolie, iasomie etc). Intr-un recipient spray se amesteca: o sticuluta din aromele de uleiuri esentiale dorite (sau doar o aroma), o lingura de alcool concentrat, 5 fiole de apa distilata. Daca este potrivit, se pot adauga frunze intregi de busuioc sau menta. Se lasa amestecul trei zile, dupa aceasta perioada putandu-se folosi ca parfum.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.