Setari Cookie-uri

Dieta pentru par sanatos

Toate problemele parului pot fi inlaturate printr-o ingrijire adecvata, o dieta sanatoasa, odihna si putin sport. Din pacate insa majoritatea produselor de ingrijire a parului contin si aditivi toxici, iar produsele de coafat si cele de vopsit sunt ca o adevarata otrava pentru firele de par.

Legumele
Legumele sunt utile prin continutul ridicat de minerale, dar si vitamine. Magneziul, zincul, fierul, sodiul etc. sunt importante pentru a stimula cresterea si regenerarea parului, avand efect de vitalizare si indesire a parului (precum fructele). Se recomanda cateva legume crude pe zi (de exemplu morcov, guile, salata, varza, rosie, castravete sau salate de legume).

Fructele de mare si pestele
Fructele de mare contin mult zinc, dar si protein importante pentru cresterea parului. Pestele de asemenea contine aminoacizi importanti pentru formarea structurii parului, dar si acizi grasi importanti pentru reglarea secretiei de sebum a scalpului. Astfel, pentru a creste un fir gros si sanatos este nevoie de aminoacizi pentru a constitui proteinele parului, iar pentru a elimina problemele de par uscat sau gras este nevoie de o reechilibrare a secretiei de sebum de la nivelul scalpului.

Lactatele
O cana cu lapte pe zi (eventual la ceasca de cafea), cateva felii de branza si un iaurt sunt suficiente nu doar pentru sanatatatea parului, cat si pentru intregul organism. Lactatele contin grasimi bune, precum si proteine si calciu, un mineral important in activitatea oricarei celule din organism. Prin consumul de lactate sunt stimulate cresterea si regenerarea parului.

Urmand aceste mici sfaturi nu veti creste in greutate pentru ca aceste alimente au fie in continut caloric scazut (lactatele, fructele de mare si pestele), fie au calorii negative (adica organismul consuma mai multe calorii pentru a metabolize aceste alimente decat aportul caloric al acestor alimente – fructe si legume).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.