Setari Cookie-uri

S.O.S: Medicamentul care iti face parul sa creasca!

Descoperirea pur intamplatoare a unei substante antistres ce a condus, in laborator, la cresterea durabila a firelor de par din blana soarecilor a deschis calea catre obtinerea unui medicament impotriva calvitiei la oameni, pentru care nu exista in prezent niciun tratament eficient.

Cercetatorii de la Institutul Salk din California au obtinut o peptida, o substanta chimica ce a fost denumita "astressin-B", care blocheaza efectul stresant al CRF, si au injectat-o soarecilor stresati si suferind de calvitie. Dupa cinci zile de injectii, cercetatorii au masurat la soarecii mutanti efectele neutralizante ale substantei astressin-B asupra CRF si au plasat acesti soareci in custi in care se aflau soareci "sanatosi".

Dupa trei luni, cand cercetatorii au revenit pentru alt set de teste, nu au mai putut sa-i deosebeasca pe soarecii modificati genetic de ceilalti, deoarece firele lor de par s-au regenerat complet. Medicii americani au subliniat totodata durata scurta a tratamentului (cinci zile) si efectele durabile, de pana la patru luni, ale acestuia, scrie MEDIAFAX.

Pana in prezent, efectele astressinului-B asupra parului nu au fost observate decat la rozatoare, insa savantii americani se declara increzatori in ceea ce priveste posibilitatea ca aceasta substanta sa fie eficienta si la oameni, nu doar pentru a face parul sa creasca din nou, ci si pentru a-l impiedica sa cada si sa incarunteasca. Aceeasi molecula stimuleaza si pigmentarea.


Sursa: 9am.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.