Setari Cookie-uri

Masti naturiste care te scapa de acnee

Acneea reprezinta de fapt o boala a pielii si nu trebuie confundata cu simplele cosuri, cauzele, evolutia si complicatiile fiind diferite. Adesea acneea afecteaza tenul, dar poate sa se extinda si la nivelul altor zone ale corpului, cel mai frecvent la nivelul spatelui, feselor si partii posterioare a coapselor.

Acneea apare atunci cand un folicul pilos sau o glanda de la nivelul pielii este infectata cu un microb rezistent, infectandu-se apoi si porii din vecinatate. Infectia se extinde repede si acopera apoi zone de la nivelul fetei sau chiar intregul ten. Fiind microbi rezistenti, imunitatea corpului nu reuseste sa ii invinga si astfel infectia cutanata persista. Mai mult, aceasta nu este sensibila la tratamentele uzuale sau la cele de scurta durata, fiind necesara o ingiena stricta a fetei, precum si folosirea timp indelungat a cremelor de tratament si a mastilor antiacneice.

Cosurile NU SE STORC, aceasta pentru ca infectia poate intra in sange si unele vene pot drena chiar in sinusurile de la nivel cerebral, producand meningita. Desigur, infectia poate merge pe cale sanguina si in alte zone ale corpului sau subcutanat in alte arii de sub piele, favorizand extinderea acneei si in alte zone ale corpului.

Masti naturiste pentru combaterea acneei


Masca impotriva acneei cu aspirina


Masca cu aspirina este foarte utila in combaterea acneei, acidul acetilsalicilic avand efecte antiinflamatorii, antibacteriene, reducand inflamatiile si impiedicand recidiva acneei. Masca este recomandatata zilnic si se prepara astfel: se piseaza intr-un castron mic sau intr-o ceasca 5 pastile de aspirina netamponata, peste care se adauga o lingura de miere, se amesteca bine si la final se pune zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca bine si se aplica masca pe fata, lasand sa actioneze minim jumatate de ora. Masca se face seara inainte de culcare. Ulterior se clateste tenul cu apa din abundenta.

Masca cu glicerina


Aceasta masca este hranitoare si stimuleaza imunitatea pielii. Se amesteca o jumatate de lingura de glicerina cu o jumatate de lingura de miere, peste care se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca bine si se aplica masca pe fata, lasand-o sa actioneze o jumatate de ora. Se clateste apoi tenul cu apa calda din abundenta si se sterge prin tamponare cu un prosop curat. Masca se recomanda trei zile pe saptamana, dimineata, imediat dupa trezire, cu o ora inainte sa iesiti din casa.

Masca cu caolin


Caolinul actioneaza calmant si are efecte antiinflamatoare, fiind adesea folosint in tratamentele tenului sensibil sau acneic. Masca cu caolin se obtine amestecand o lingura de caolin cu doua felii de lamaie pasate (cu tot cu zeama). Se amesteca bine si se aplica pe ten masand usor si lasand sa actioneze o jumatate de ora. Masca este recomandata de trei ori pe saptamana dimineata. O puteti face alternativ cu masca de mai sus, cu glicerina.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.