Kudika
29 Martie 2011

Caderea parului sau alopecia poate fi intalnita atat la femei, cat si la barbati, ea avand un caracter temporar sau chiar permanent.

- samponarea parului cu urmatorul preparat: 2 galbenusuri de ou, apa calda, cateva picaturi de rom, apoi clatirea parului cu decoct de urzici sau cu apa calda, urmata apoi de apa rece; aceasta metoda de tratament naturist trebuie efectuata zilnic, timp de 10 zile.

Hidroterapie

- dusuri alternante timp de cateva minute (apa intre 20 si 40 de grade)

- impachetari reci la cap si la picioare timp de 10 secunde

- aplicarea pe cap a unui prosop inmuiat in apa rece, apoi frictionare energica cu varful degetelor, urmata de cateva secunde de ciupituri

- bai de aburi la cap timp de cateva secunde

Reflexoterapie

Frecarea unghiilor de la maini, unele de celelalte, prin miscari rapide si scurte, timp de 5 minute, de 3 ori pe zi. Aceasta manevra va fi executata timp de cateva saptamani la rand.

Talasoterapie

Se vor face bai de mare cu capul descoperit. Pielea capului va fi frictionata cu apa de mare, dupa care este recomandata clatirea cu apa dulce calda si apoi rece.

Pielea capului va fi de asemenea frictionata si la domiciliu tot cu apa de mare, dupa care se recomanda clatirea cu decoct de urzici si spalarea cu apa calduta, apoi rece. In timpul spalarii si clatirii, pielea capului va fi frictionata cu varful degetelor.

Foto interior: Dr Craig


Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Tratamente naturiste pentru arsurile la stomac
5 Remedii naturiste pentru constipatie si balonare
10+1 alimente care te fac mai fericita

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: