Setari Cookie-uri

5 Remedii care combat caderea parului

Parul sanatos si natural inspira tinerete, ingrijire, sanatate, ceea ce este chiar adevarat fiindca foarte multe afectiuni influenteaza sanatate pielii, a parului si a unghiilor.

Spray balsam de par



Intr-un recipient gol de spray, de exemplu unul ramas dupa consumarea unui ulei de masaj, puneti urmatorul amestec: 10 linguri de ulei de masline, zeama de la doua lamai, o jumatate de sticluta de vitamina A uleioasa, 5 fiole de vitamina E (sau 30 de capsule sparte – doar continutul lor), 10 picaturi de ulei esential (aroma preferata, noi va recomandam levantica, lacramioare sau fructe). Amestecati bine apoi pulverizati pe par dupa spalare si uscare. Se recomanda 5 pufuri pentru parul mai lung de umeri si trei pufuri pentru parul scurt care nu depaseste ca lungime umerii.

Ceaiuri regenerante



tratamente naturiste cadere par Ceaiurile concentrate de menta, de rostopasca, de afine sau macese sunt stimulatoare ale circulatiei sangelui la nivelul scalpului, astfel radacina firului de par este fortifiata prin plusul de oxigen si nutrienti adus de sange. Ceaiul concentrat se prepara astfel: 15 plicuri la 1 litru de apa fiarta. Se lasa la infuzat, apoi cand temperatura a devenit suportabila se clateste parul cu ceaiul respectiv, se acopera in prosop pana se usuca parul. Se recomanda ca acest tratament sa se faca seara inainte de culcare, iar dimineata sa se clateasca parul doar cu apa. Se recomanda de trei ori pe saptamana acest tratament regenerativ.

Sucul proaspat de ceapa



Specialistii japonezi au demonstrat de curand ca sucul din foi de ceapa crude (nefierte) este deosebit de regenerant, tratand inclusiv calvitia. Se freaca pielea capului in fiecare seara cu acest suc din foi de ceapa uscata, se lasa sa actioneze o ora, apoi se spala parul cu sampon. Se recomanda sa va acoperiti parul cu o punga pentru a nu imprastia mirosul in casa, puteti pune si un prosop peste punga.

Apa cu lamaie



La un litru de apa calduta se pune zeama de la trei lamai. Dupa spalarea parului obisnuita se clateste parul cu aceasta apa. Se poate clati dupa fiecare spalare sau cateva zile pe saptamana.


Spalarea zilnica a parului nu duce la ingrasarea acestuia – acesta idee este un mit. Ingrasarea parului se datoreaza unor modificari metabolice, folosirii excesive a produselor pentru par, consumului exagerat de grasimi sau unor avitaminoze ori dezechilibre hormonale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.