Setari Cookie-uri

Remedii naturale care te scapa de punctele negre

Punctele negre afecteaza adesea tenul incepand cu adolescenta. Secretiile de sebum cresc odata cu pubertatea si se mentin crescute fata de copilarie, astfel porii tenului se maresc, se umplu cu aceste substante grase care ulterior se contamineaza cu praf si alte particule din aer si se innegresc.

Primul “pas” il reprezinta o baie cu aburi a tenului. Va asezati asupra unui bol cu apa fierbinte in care ati pus cateva plicuri de ceai de musetel. Ceaiul de musetel are efecte antiinflamatoare si totodata faciliteaza dilatarea porilor. Pentru o buna pregatire a tenului se recomanda sa va acoperiti capul cu un prosop care sa ajunga in jurul bolului. In felul acesta aburii sunt concentrati catre fata dumneavoastra. Stati asa un sfert de ora.


Apoi aveti nevoie de un buretel de plasa mic, pe care il veti folosi numai pentru ten. Puneti putin gel de dus sau sapun special pentru fata pe buretel, apoi frecati tenul cu acesta, delicat astfel incat sa nu va doara, dar sa obtineti un masaj al tenului.


Ulterior aveti nevoie de o ceasca in care ati pus malai si de un tifon. Umeziti tifonul, apoi tamponati in malai, apoi aplicati pe fata si frecati energic in special in zonele grase ale tenului. Malaiul curata, dar totodata si inarca porii. Ca atare dupa 5 minute de frecare a tenului cu malai este nevoie din nou de o curatare cu buretelul si gel de dus.


Cu fata astfel pregatita nu va stergeti la final si lasati apa dupa ultima clatire sa se evapore.


Se recomanda ca toate aceste tratamente, mai ales cel care dilata porii, sa se faca seara, fiindca daca il efectuati in timpul zilei apoi iesiti afara, riscul de a va incarca masiv tenul cu praf si alte particule din aer este mare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.