Setari Cookie-uri

Top 6 Beneficii pentru frumusete ale uleiului de masline

Uleiul de masline este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri folosite pentru pregatirea alimentelor. Acesta nu ajuta doar la buna functionare a organismului, ci poate fi folosit si ca produs cosmetic. Exista numeroase retete de frumusete complet naturale, care contin si ulei de masline si care pot fi folosite nu doar pentru hidratarea pielii, ci si pentru tratarea unor afectiunii ale pielii, pentru parul deteriorat sau ca demachiant pentru ten.

Sfat: pe timpul iernii, pielea este mult mai uscata decat in celelalte anotimpuri. Pune o picatura de ulei de masline pe un disc demachiant si aplica pe tenul curat, realizand miscari circulare. Procedeaza astfel in fiecare seara, inainte de a merge la culcare.

4. Pentru demachierea tenului


Inlocuieste demachiantul cumparat din comert cu uleiul de masline. Astfel, tenul tau va fi nu doar curatat in profunzime ci si hidratat. Produsele cosmetice pot contine substante alergene. Pune o cantitate mica de ulei de masline (2 picaturi) pe un disc demachiant, un tampon de vata sau un prosop curat.
Realizeaza miscari fine, circulare pentru a indeparta machiajul. Puterea de dizolvare a uleiului este la fel ca a multor branduri cosmetice, uleiul de masline putand indeparta chiar si mascara waterproof si alte produse rezistente la apa.

5. Pentru parul fragil


Dupa spalare, maseaza parul cu ulei de masline, insistand in zona varfurilor si a radacinii, apoi infasoara-l intr-un prosop umed si asteapta 30 de minute pentru ca uleiul sa patrunda in firele de par.
Pentru parul deteriorat, amesteca o jumatate de ceasca de ulei de masline cu un ou. Aplica masca pe toata lungimea firelor de par, in special pe varfuri. Lasa sa actioneze pentru 30 de minute, apoi spala parul cu putin sampon.

6. Pentru riduri


Folosind un disc de vata cu cateva picaturi de ulei pe el, maseaza zona gurii, a ochilor si a gatului. Uleiul va patrunde in piele si va reda frumusetea naturala a fetei, reducand vizibil ridurile.
Sfat: poti folosi uleiul de masline si pentru petele ramase de la cosuri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.