Setari Cookie-uri

Varicele: 10 Cele mai comune cauze

Varicele reprezinta o afectiune ce devine tot mai frecventa chiar si in randul persoanelor tinere. Statistici de actualitate arata ca aproximativ 80% din femeile cu varsta intre 10 si 30 de ani prezinta varice. In randul barbatilor, afectiunea se regaseste la peste 20% dintre acestia.

3. Statul pe scaun sau in picioare

Foarte expusi riscului de a face varice sunt cei care stau mult in picioare, merg mult cu masina sau avionul ori petrec ore intregi pe zi stand pe scaun. Acestor persoane le este recomandat sa mearga zilnic pe jos macar o jumatate de ora si sa rezerve cateva zile pe saptamana pentru activitati sportive. Orice masura de preventie a varicelor este binevenita.

Ce sunt varicele?

4. Sauna si baile foarte fierbinti

Saunele si baile fierbinti prezinta printre alte efecte si acela de dilatare a vaselor de sange. Favorizeaza in acest fel stagnarea sangelui in vase. Daca faceti sauna, miscati repetat picioarele, flexand genunchii.

5. Hainele stramte

Hainele stramte, in special pantalonii stramti apasa pe venele superficiale, astfel sangele este impiedicat sa urce. Foarte multe persoane care poarta astfel de pantaloni sufera de varice. Acelasi efect il au si sosetele cu elastic puternic sau dresurile cu banda adeziva daca aceasta este stramta.

Citește și:

6. Tocurile

Elegante si seducatoare, sunt totusi criticate de medici: predispun la varice, dar si la modificari osoase, in special la nivelul soldului. Purtarea tocurilor duce la cresterea presiunii sangelui la nivelul picioarelor, ceea ce favorizeaza aparitia varicelor.

7. Obezitatea

Obezitatea prezinta numeroase riscuri pentru sanatate, printre care se numara si cel de aparitie a varicelor. Tesutul gras in exces creeaza presiune pe vase si totodata duce la slabirea peretilor vasculari.

8. Varsta

Odata cu inaintarea in varsta, in urma proceselor de senescenta tesutul conjunctiv al venelor devine mai slab, astfel apare si riscul de varice si alte afectiuni vasculare.

Ce sunt varicele?

9. Deshidratarea

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.