Setari Cookie-uri

Uimitor: Grasimea care te slabeste

“Grasimea care te slabeste” reprezinta o extraordinara descoperire prin faptul ca poate fi obtinuta si la omul adult. Aceasta “grasime” care are efect opus grasimii albe poate arde o cantitate foarte mare de calorii, pe care le transforma in caldura.

  • Spre deosebire de grasimea alba ale carei celule adipoase au aspect de balon plin cu grasimi si nucleul impins la marginea celulei – submembranar – grasimea bruna prezinta celule mai mici, cu depozite adipoase mult mai mici, nucleu situat central si un numar mare de mitocondrii;
  • Grasimea bruna arde la fel de multe calorii ca muschii striati scheletici;

Grasimea bruna – cum sa o detinem si la varsta adulta?

Cercetatorii de la Facultatea de Medicina a Universitatii „Harvard" au ajuns la concluzia ca totusi aceasta grasime nu dispare complet din organismul omului adult, ci o cantitate foarte mica din aceasta grasime ramane. Prin anumite metode speciale aceasta grasime ar putea fi multiplicata. Prin multiplicarea acestei grasimi brune obezitatea ar fi invinsa, pentru ca aceasta grasime bruna arde mult mai multe calorii decat grasimea alba si ar reduce substantial depozitele adipoase din celulele ce alcatuiesc grasimea alba.


Cercetatorii au mai sesizat de asemenea ca peroanele obeze nu prezentau aproape deloc grasime bruna in corp, iar daca exista, era inactiva.


Prin metodele de cercetare existente se incerca depistarea tuturor zonelor care ar mai putea contine grasime bruna la adult si incercarea de crestere a acestui tesut gras brun astfel inca metabolismul bazal sa fie accelerat, iar depozitele din grasimea alba sa fie scazute.


Specialistii sustin ca se afla doar la un pas de a gasi un medicament care sa activeze grasimea bruna la om.

Citește și:
Un articol de Iulia Dibu

Iti recomandam si alte articole:

4 Gustari delicioase care nu te ingrasa
Puterea secreta a subconstientului in obsesia pentru slabit
Ce indica zona in care se depun grasimile pe corp
Adevarul despre grasimile alimentare

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.