Setari Cookie-uri

Retete indiene pentru ingrijirea parului

Foarte multi oameni se confrunta cu episoade de cadere a parului pe parcursul vietii lor. Multi isi doresc ca parul lor sa creasca mai repede si sa fie mai bogat. Pentru toti acestia, exista si alternativa tratamentelor naturiste, iar medicina traditionala indiana exceleaza in astfel de metode de imbunatatire a calitatii parului. Iar India este renumita pentru ca acolo traiesc femeile cu cel mai frumos si bogat par din lume.

Puteti sa va preparati o masca pentru par din pudra de shikakai combinand o lingura de pudra de shikakai cu o lingura de pudra amla, o lingura de pudra de bhringraj si o lingura de pudra de aritha. Puneti aceasta mixtura intr-o cana de apa fiarta si lasati substantele sa infuzeze pentru 10 minute.

Dupa racire, substanta poate fi folosita pentru spalatul parului. Pentru persoanele care au probleme cu matreata este recomandat sa adauge in aceasta compozitie si o lingura de pudra de neem.

Pudra de Amla

Pudra de amla, pe care am mentionat-o si mai sus, este foarte benefica parului. Ea este recunoscuta pentru efectul ei astringent si tonic pentru piele. Ea aduce beneficii atat pentru pielea scalpului, cat si pentru par, activand cresterea parului si mentinand caderea parului la minimum.

Protejeaza scalpul impotriva oricarei infectii si de asemenea previne albirea prematura a firului de par. Puteti folosi aceasta pudra dupa ce ati amestecat-o cu apa fierbinte, intr-un vas de metal. Dupa ce ati obtinut o pasta, lasati aceasta substanta pentru o noapte intreaga si spala-ti-va apoi parul, dimineata. Procedeul poate fi repetat la fiecare 3-4 zile. (Mai multe detalii despre acest produs gasiti si pe site-ul Sideris.ro - sursa foto dr.)

Citește și:

[...]

Citeste articolul integral pe Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo:

In lupta cu frica: Cele 13 tipuri de razboinici emotionali

Cele trei elemente esentiale ale naturii umane

Testul Porcului, cel mai simpatic test pseudopsihologic

** Cateva magazine online unde pot fi gasite produsele necesare prepararii acestor retete:

Sideris Organic Shop

Naturissimo.ro

Be organic.ro

Cosmetica Bio

Foto front si main: Shutterstock

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.