Setari Cookie-uri

7 Secrete pentru ingrijirea pielii in sezonul rece

Secrete pentru ingrijirea pielii: Afla cele mai usoare si interesante secrete de frumusete si ingrijire a pielii in sezonul rece: somnul face minuni, hidratarea trebuie facuta si din interior, frumusetea pielii depinde si de consumul de vitamine si acizi grasi, de protectia solara, evitarea dusurilor cu apa fierbinte, ingrijirea buzelor, folosirea unei creme cu protectie solara, o alimentatie corespunzatoare etc.

Atunci cand temperaturile scad si ziua se scurteaza, intreg organismul nostru o simte, inclusiv pielea . Indiferent de tipul de piele pe care il avem, iarna ne face probleme. Frigul, vantul, alimentatia, lipsa de hidratare si de somn duc la un aspect neplacut al pielii si nu numai. Cui ii place sa aiba pielea uscata? Nimeni nu suporta mancarimile, usturimile si descuamarea pielii.... Tocmai de aceea o ingrijire potrivita poate reda frumusetea si comfortul pielii tale chiar si in sezonul rece.

Iata cativa pasi esentiali care te vor ajuta sa ai grija de cel mai mare organ al corpului nostru: pielea. Invinge obstacolele sezonului alb!

Secrete de ingrijire si frumusete in sezonul rece

Hidratare

Ingrijirea pielii in sezonul rece - hidratare

Deja ne-am obisnuit, nu? Hidratarea este necesara pentru corpul nostru in fiecare sezon. Nu trebuie neglijata. Atunci cand vorbim despre hidratare ne gandim si la un consum corespunzator de lichide dar si la aplicarea lotiunilor de corp. Iarna consumam mai multe bauturi calde, iar ele deshidrateaza pielea. Trebuie sa bem mai multe lichide hidratante. Daca nu va place apa, adaugati lamaie sau mancati mai multe produse cu un continut mare de apa.

Citește și:

Cat despre hidratarea cu ajutorul cremelor, specialistii recomanda sa folosim creme pe baza de ulei in sezonul rece pentru ca, spre deosebire de cele pe baza de apa, ele vor crea un strat protector al pielii. Insa nu toate uleiurile sunt bune pentru piele, in special pentru cea a fetei. Cautati creme necomedogene, adica pe baza de ulei de avocado, ulei din minerale sau de migdale.

Suntem ceea ce mancam - influenta alimentatiei asupra sanatatii pielii

Ingrijirea pielii in sezonul rece - alimentatia

Sa ai o piele frumoasa nu inseamna numai ingrijire la exterior, ci si in interior. Suntem ceea ce mancam, de aceea, iarna, este foarte important sa avem o dieta bogata in vitamine, in grasimi sanatoase si cu cat mai putini carbohidrati. Lipsa de soare, umezeala si frigul pot fi inamicii pielii tale in sezonul alb. Alimentele bogate in Vitamina D vor avea un efect benefic asupra frumusetii pielii noastre iar Vitamina C este un antioxidant puternic care protejeaza membrana celulelor de factorii externi nocivi si ajuta la refacerea colagenului. Zincul ajuta pielea atunci cand intervine oboseala si stresul, o regenereaza, ii reduce inflamarea si o vindeca. Vitamina A regenereaza celulele pielii si tine ridurile departe.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.