Setari Cookie-uri

Tu stii ce contin produsele cosmetice?

Le folosim zilnic, ne bazam pe ele, insa totul este o strategie de marketing sau o minciuna, fiindca aceste produse ne fac uneori mai mult rau decat bine. Afla care sunt produsele cosmetice care produc dependenta sau care ne sunt daunatoare.

Glossul de buze

Glossul de buze


Pe langa balsam, lac de unghii si multe altele, toate avem prin posete cel putin un gloss de buze, pentru ocazii mai speciale. – Dar stim oare cum functioneaza acesta?

Pentru a fi clar, vorbim aici despre acel tip de gloss cu efect de ingrosare a buzelor, cunoscut sub numele de “plump lip gloss”. Acel gloss care, odata aplicat, it da o senzatie de usturime a buzelor, apoi de amortire, iar efectul este: buze mai mari, pentru o perioada scurta de vreme.

Cum functioneaza?


Ei bine, in momentul aplicarii, acest gloss iti irita buzele si le face sa se umfle. Acea senzatie de mancarime pe care o simti in momentul aplicarii nu este doar in imaginatia ta, ci este un element chimic numit menthoxypropanediol care reactioneaza cum piele buzelor, iritandu-le.

Efectul de ingrojare a buzelor este doar temporar, iar aplicarea indelungata a unui astfel de produs poate sa cauzeze rani si deteriorarea buzelor.

Asa ca data viitoare cand te gandesti sa te mai chinui cu un astfel de gloss gandeste-te ca buzele nu trebuie neaparat sa iti ocupe jumatate din fata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.