Setari Cookie-uri

Tu stii ce contin produsele cosmetice?

Le folosim zilnic, ne bazam pe ele, insa totul este o strategie de marketing sau o minciuna, fiindca aceste produse ne fac uneori mai mult rau decat bine. Afla care sunt produsele cosmetice care produc dependenta sau care ne sunt daunatoare.

Balsamul de buze

Balsamul de buze


Il avem fiecare in geanta, il tinem pe birou, il folosim mereu. Imi aduc aminte ca in copilarie sau liceu nu aveam nevoie de balsam. Poate doar iarna cand era foarte frig insa acum il folosesc mereu, ca majoritatea femeilor. – De ce?

Balsamul de buze produce dependenta

Pielea este formata din mai multe straturi, cel superior fiind alcatuit in mare parte din celule moarte care trimit un semnal stratelor inferiroare sa produca mai multe celule si sa hidrateze. – La fel este si in cazul buzelor.

Din moment ce stratul superior nu se usuca, din cauza ca este mereu inmuiat de balsamul de buze, stratul inferior nu mai primeste semnalul pentru a produce noi celule. Astfel ca, in momentul in care nu mai folosesti balsam, buzele iti sunt foarte uscate.

Este un cerc vicios – buzele ti se usuca, te dai cu balsam, cand acesta se termina, buzele ti se usuca din nou si tot asa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.