Celulita sau aspectul de "coaja de portocala" al pielii este o inflamatie a tesutului subcutanat si apare din cauza unui stil de viata haotic, a unui regim alimentar dezechilibrat si a sedentarismului. Iata cateva tratamente naturiste care combat celulita si va fac pielea frumoasa, gata pentru vara.


Ce este celulita?

Celulita inseamna inflamatia stratului de grasime subcutanat, cauzata de toxinele pe care corpul nostru le acumuleaza si nu reuseste sa le elimine. Astfel, tesuturile se inflameaza si se ingroasa, rezultatul fiind ceea ce cunoastem sub denumirea de „coaja de portocala”.

Tratamente naturiste home made pentru combaterea celulitei


Cum se formeaza celulita?

Celulele grase de sub piele sufera modificari de continut iar vascularizarea este deficitara din cauza unei alimentatii inadecvate, a stresului si a lipsei de miscare. Volumul de celule grase creste iar circulatia locala se modifica, aportul de oxigen si nutrienti devenind insuficient. O serie de celule grase se sparg si isi elimina continutul in spatiul intercelular. Aici se dezvolta procesul inflamator care are ca rezultat secretia de elemente conjuctive, fibre care organizeaza tesutul gras „in ochiuri de plasa” care se leaga de partea profunda a pielii. Astfel, pielea capata aspectul de „coaja de portocala”.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!
Procesul de eliminare a celulitei este unul dificil, dar nu este imposibil. Celulita poate fi combatuta atat din exterior, cat si din interior.

Cum combatem celulita?

Daca vrem sa scapam de aspectul inestetic al pielii „coaja de portocala” ar trebui sa ne schimbam alimentatia, putem face masaj, masti si miscare.


Regimul alimentar

Pentru o piele sanatoasa este nevoie de un regim alimentar sanatos. Exista o serie de alimente care imbunatatesc circulatia sangvina, ajutand la atenuarea aspectului pielii.

Tratamente naturiste home made pentru combaterea celulitei

Puteti consuma sparanghel, avocado, banane, fasole, fructe de padure, papaya, coacaze negre, urzica, cereale de ovaz, broccoli, citrice, nuci, ulei de peste, ceapa, pere, ananas, pepene verde etc.

Zece motive sa nu mai arunci zatul de cafea

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: