Setari Cookie-uri

10 Masti naturiste pentru tenul tau

Organismul nostru este ceea ce mancam iar pielea noastra este, evident, ceea ce il hranim. Adica? Pielea noastra are capacitatea de a absorbi vitaminele, mineralele si ceilalti compusi benefici din mastile si tratamentele naturiste si tocmai de aceea este bine sa ii oferim pielii noastre o ingrijire delicata periodic. Iata 10 tratamente naturiste pentru un ten frumos:

Tratament naturist de curatare

In ajutorul tenului vine ingredientul foarte bine cunoscut de bunicile noastre, dar parca uitat de noi in aceasta epoca moderna: taratele de grau. Taratele de grau au proprietati calmante si cicatrizante si sunt foarte bune in curatarea oricarui tip de ten. Se incalzesc 2 linguri de apa, se adauga o lingura de tarate de grau si se amesteca pana se omogenizeaza, dupa care se curat fata cu aceasta mixtura si se clateste.

Masca cu morcov pentru un ten tanar

Aceasta masca pentru ten este perfecta pentru acelea dintre voi care isi doresc sa aiba un ten frumos, luminos, sanatos, care vor sa isi protejeze pielea de razele UVA si de radicalii liberi. Iata in ce consta aceasta masca hranitoare care previne aparitia ridurilor si le atenueaza pe cele existente:

10 tratamente naturiste pentru fiecare tip de ten

Un morcov proaspat, ras foarte marunt, o lingura de miere, un galbenus de ou, o lingurita de ulei de migdale, masline sau jojoba si sucul a un sfert de lamaie. Toate ingredientele se amesteca bine, se face o mixtura care se aplica pe tenul curat, se lasa la actionat 20-30 de minute si apoi se indeparteaza cu apa calduta. Puteti repeta procesul de 2-3 ori pe luna.

Citește și:

Tratament naturist pentru un ten curat, luminos si frumos

Acest tratament naturist poate fi folosit de persoanele cu oricare tip de ten pentru ca rolul acesteia este de a hrani, de a hidrata, de a curata si de a revitaliza. De asemenea, acest tratament naturist poate fi aplicat in orice sezon. Iata de ce e nevoie:

10 tratamente naturiste pentru fiecare tip de ten
Se mixeaza un galbenus de ou cu o lingura de miere, o lingura de smantana, o lingura de ulei de migdale, de masline (atentie! Nu se foloseste uleiul de masline in cazul tenului gras pentru ca nu este necomedogen, adica blocheaza porii) sau de jojoba, 2-3 linguri de argila si zeama de la o jumatate de lamaie. Masca se aplica pe tenul curat, se lasa la actionat 25-30 de minute si se indeparteaza cu apa calduta sau cu ceai. Acest tratament poate fi aplicat o data pe saptamana.

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.