Setari Cookie-uri

Top 5 cauze ale aparitiei varicelor

Varicele sunt vene superficiale, aflate in zona membrelor inferioare, care se dilata in mod exagerat, oferind piciorului un aspect inestetic.

“Modificarile hormonale din perioada de sarcina, de fapt progesteronul, este cel care determina relaxarea peretilor venelor facandu-i mult mai vulnerabili in aceasta perioada.

Efectele bolii varicoase pot fi stopate prin purtarea ciorapilor elastici compresivi pe tot parcursul sarcinii și prin evitarea statului in picioare o perioada lunga de timp.”, a adaugat Prof. Univ. Dr. Mircea Patrut, medic in cadrul Centrului Medical Focus.

Varicele, boala profesionala

Varicele in cele mai multe dintre situatii sunt o boala profesionala, afectand persoanele care sunt nevoite sa petreaca mult timp in picioare la locul de munca (stomatologi, chelneri, friezi, etc.).

Daca apar simptome, acestea tind sa fie usoare, o senzatie de arsura sau de greutate in picioare, mai amplificata in cursul zilei sau dupa perioade indelungate de stat in picioare sau pe scaun, o inflamatie usoara, de obicei doar la nivelul piciorului si gleznei, sau mancarime la nivelul pielii de deasupra varicelor.

Citește și:

In aceste conditii medicamente tonice care ajuta la intarirea peretilor venelor sau chiar si orice tip de activitate fizica au un efect benefic asupra picioarelor.

Deficienta ereditara in structura tesutului conjunctiv

Deficienta ereditara in structura tesutului conjunctiv al organismului provoaca aparitia varicelor. Astfel, structura valvulelor venelor predispuse la insuficienta valvulara, urmata de reintoarcerea și stagnarea sangelui la nivelul membrelor pelvine duce la aparitia varicelor și a celorlalte tulburari trofice locale.

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.