Ce sunt petele care ne apar pe piele?

pete pe piele tratament

Cloasma

Este o crestere a pigmentatiei pielii de la nivelul fetei, accentuata de expunerea la soare.Petele au o coloratie bruna si apar de obicei pe frunte si umerii obrajilor. Nu apar niciodata pe nas, pleoape sau barbie. Cloasma se instaleaza lent, iar aparitia acesteia nu este precedata de inrosire sau de alte simptome. Este important de stiut insa ca aceasta afectiune nu prezinta motive de ingrijorare decat din considerente estetice,” explica dr. Florica Chiotan, medic specialist in dermatologie la Delta Hospital.


De ce apare

Cloasma apare mai des la femei decat la barbati si este accentuata primavara-vara, iarna atenuindu-se. Apare frecvent in timpul sarcinii, probabil prin cresterea hormonului ce dirijeaza formarea melaninei. In acest caz, pigmentatia dispare dupa nastere. De asemenea, afectiunea este semnalata adesea si de femeile cu insuficienta ovariana, cele ce folosesc contraceptive si cele ajunse la menopauza. O alta cauza a cloasmei este sensibilitatea la anumite substante (parfumuri de exemplu). Statistic, brunetele sunt mai predispuse la aceasta pigmentare decat persoanele cu alta culoare a parului.

Vrei sa scapi de petele pigmentare? Acum este foarte simplu!
La barbati poate aparea in timpul tratamentului cu hormoni estrogeni, folosit pentru tratarea cancerului de prostata.


Cum o tratam?

Pentru a masca aceste pete, cel mai simplu remediu corector este fondul de ten, insa pentru a preveni accentuarea pigmentarii, este indicat ca primavara si vara sa folosesti cremede protectie solara cand te expui la soare (chiar si in timpul iesirilor scurte). Aceste creme contin filtre pentru razele ultraviolete A si B ; uneori contin si vitamine (C si E ) care reduc formarea melaninei (pigment ce da culoarea pielii)”, mai spune dr. Florica Chiotan.

Foto: Shutterstock.com

Cum ascunzi petele de la soare. 6 pasi catre machiajul perfect
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: