Setari Cookie-uri

Vinisoare sub piele? Afla cum sa le tratezi

Daca te suparat inesteticele "firioase" rosii de sub piele, care pot sa apara la nivelul picioarelor, dar si in alte zone ale corpului, afla cum poti sa le tratezi.

Ce sunt vinisoarele dilatate?

“Vinisoarele sparte” sunt de fapt dilatari vizibile ale vaselor din piele sau de dedesubtul ei, cu care se confrunta tot mai multe persoane. Acestea apar la nivelul gambelor sau corpului si provoaca disconfort mai ales prin aspectul inestetic, chiar daca sunt nedureroase.

vinisoare rosii sau movalii sub piele - venectazii - tratament

Vinisoare dilatate: Cauze s factori de risc

Persoanele cu grad ridicat de risc pentru declansarea acestei probleme cutanate sunt cele care au un istoric in familie, femeile care au nascut, sau persoanele care lucreaza foarte mult in aceeasi pozitie, fie in picioare, fie la birou. Arborizatia vizibila pe piele poate fi insotita de simptome care ar trebui sa determine pacientul sa se prezinte la medicul specialist, ca furnicaturile, arsura si senzatia de greutate in zona gambelor.

Vinisoare dilatate: tratament

Odata ce deja au aparut, aceste vene mici, rosii sau albastrui, pot fi corectate prin injectii sclerozante sau prin tratamente laser.

Citește și:

Injectiile cu substanta sub forma de spuma produc inchiderea chimica, urmata de disparitia treptata a vasului. Tratamentul poate fi realizat in sezonul toamna – primavara, iar interventia este nedureroasa, datorita acului fin utilizat, singurul mic disconfort fiind necesitatea de a purta un ciorap elastic strâns timp de 10 zile dupa injectare.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.