Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva

Ar fi mult mai simplu daca nu ar trebui sa mai duci grija parului nedorit, care iti da batai de cap indiferent de ce metoda de epilare folosesti.

Comunicat de presa

Eforturile de indepartare a parul lasa in urma umflaturi, zgarieturi, arsuri sau urme de ceara. Varianta optima pentru a evita toate aceste neplaceri ar fi epilarea definitiva.

Epilarea cu laser este o tehnica ce foloseste fascicule de lumina extrem de concentrate pentru a penetra foliculii de par. Epilarea definitiva se obtine cu ajutorul unui dispozitiv care foloseste lumina intensa pulsata (IPL), ne-a explicat dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie. Aceasta lumina incalzeste firul de par, fara sa afecteze in nici un fel pielea. Caldura coboara pana la radacina firului, pe care o distruge.
Pregatirea pentru epilarea definitiva

de cate sedinte este nevoie pentru epilarea definitiva cu laser
Inainte cu sase luni de epilarea definitiva nu ar mai trebui sa va epilati cu ceara. De asemenea, ar trebui sa evitati expunerile la soare inainte si dupa epilarea definitiva.

Citește și:

,,Evitati folosirea unor produse agresive, precum cele de exfoliere. Este recomandat ca tratamentul sa fie aplicat pe pielea curata, adica fara creme, deodorante sau alte produse cosmetice. De evitat sunt si apa calda sau expunerea la orice sursa de caldura (sauna, sport). Daca aceste indicatii nu sunt respectate se pot obtine rezultate mai slabe sau pielea poate deveni iritata” precizeaza Dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie.

Epilarea cu laser sau IPL

Aceste doua tipuri de epilare folosesc diverse lungimi de unda. Epilarea cu laser patrunde mai profund la nivelul pielii comparativ cu IPL. Laserul actioneaza pe o singura lungime de unde, in timp ce IPL utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda a luminii.

Epilarea cu IPL este un procedeu rapid si eficient. In schimb, tehnologia laser prezinta un procedeumai agresiv.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.