Comunicat de presa

Tratamentul cu laserul Fraxel este bazat pe lumina fractionata, aplicata la nivelul pielii si consta in producerea unor tunele extrem de fine in interiorul partii profunde a pielii. Suprafata epidermului este strabatuta de lumina si ajunge la nivelul de derm unde se produce o coagulare a structurilor si o contractie a tesuturilor. Prin modificarea in profunzime a dermului, tesutul deteriorat este reparat prin generarea de celule noi, iar structura pielii este imbunatatita.

“Acest laser care regenereaza pielea este indicat in cicatrici atrofice, melasma si vergeturi, cicatrici de acnee sau de varsat de vant. Suprafata cutanata obtinuta este intinerita, uniform colorata, proaspata, procedura fiind totodata o alternativa de succes a lifting-ului facial,” declara dna doctor Mihaela Leventer, fondator DermaStyle.

In urma tratamentului cu Fraxel, rezultatele sunt vizibile intr-o luna iar cicatrizarea este rapida, uneori chiar imediata.

“Stimularea cresterii cutanate cu ajutorul luminii laser fractionata este una dintre cele mai folosite proceduri in prezent la nivel global. Laserul Fraxel foloseste un manunchi de raze luminoase dintr-un fascicul fractionat care patrunde prin piele si produce microzone de incalzire termica sub forma unor coloane fierbinti, asemanatoare unor ace virtuale extrem de fine. Tesutul neincalzit din jurul zonei tratate se contracta instantaneu si celulele cutanate stem sunt stimulate. Incepe astfel un proces fiziologic de regenerare cutanata prin formarea de celule noi care repara punct cu punct tesatura cutanata deteriorata, “ declara dna doctor Mihaela Leventer, medic specialist DermaStyle.

Potrivit doctor Leventer, imbunatatirea se produce in ritmul natural de viata al celulelor pielii, adica un rand nou de celule la 30 de zile. De aceea se recomanda ca tratamentul sa fie facut intr-un ritm lunar. Deoarece la o sedinta se trateaza doar 20% din suprafata scanata de laser, sunt necesare de la 4 pana la 6 tratamente pe o cura terapeutica. Procesul de imbunatatire dupa tratamentul cu laserul Fraxel se prelungeste inertial inca un an si jumatate dupa ultima sedinta.

Foto: Shuttesrtock.com

www.comunicatemedicale.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: