Setari Cookie-uri

6 Analize pentru ACNEE si cum se realizeaza un consult de specialitate

Acneea nu este o gluma, reprezinta o problema medicala si totodata estetica ce poate lasa urme psihologice. De aceea un consult medical se va face cu maxima seriozitate si va implica o discutie amanuntita cu pacientul, o analiza a intregului corp, precum si analize medicale.

Analize medicale pentru acnee: Analiza hormonilor

Medicul curant poate cere dozarea unor hormoni implicati in acnee, dozari care se fac la femeie in zile specifice ale ciclului menstrual:

  • DHEAS – dihidroepiandrostendion
  • Estradiol
  • Prolactina
  • LH, FSH si raportul LH/FSH
    Tulburarile hormonale se pot asocia cu acnee rezistenta la tratamentul clasic. Trebuie tratate disfunctiile hormonale ca acneea sa dispara progresiv.

Analize medicale pentru acnee: Ecografia abdominala

Ecografia abdominala poate decela unele patologii genitale, precum si sindromul ovarelor polichistice, situatii care pot determina acneea. Daca aceste patologii sunt identificate sau se ridica suspiciuni prin ecografie, sunt recomandate analize medicale pentru stabilirea exacta a patologiei.

Dupa cum observati, tratarea acneei poate necisita echipa medicala multidisciplinara, astfel ca vor colabora: medicul de familie, medicul dermatolog, medicul specializat in ecografie, medicul endocrinolog, medicul de laborator si nu in ultimul rand, mai ales in cazul celor cu acnee severa, medicul psiholog.

Citește și:

acnee analize medicale
Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.