Setari Cookie-uri

UIMITOR: Ce patesti daca porti BLUGI STRAMTI

Blugii stramti sunt astazi de baza pentru tinuta de zi cu zi. Dar cine stie la ce pericole se expune daca ii poarta?

Pantalonii stramti sunt tot mai cautati, lasa formele corpului la vedere, se potrivesc cu multe haine fiind usor de asortat si raman intotdeauna in tendinte. Astfel ca atat femeile, cat si barbatii, aleg sa poarte acest tip de pantaloni.

Desi multe persoane recunosc ca acesti pantaloni nu sunt tocmai comozi, ii aleg insa pentru a ramane in ton cu moda. Putini stiu ca purtarea frecventa a pantalonilor stramti afecteaza sanatatea, cu atat mai mult cu cat acesti pantaloni sunt purtati inca din adolescenta.

pericole sanatate blugi stramti

Cum iti afecteaza sanatatea si frumusetea purtarea pantalonilor stramti

Aflandu-se sub nivelul inimii, vasele de sange de la nivelul picioarelor sunt astfel adaptate incat sa poata impinge sangele catre inima, asigurand astfel circulatia. Pentru aceasta capacitate venele de la nivelul picioarelor prezinta un fel de valve care se deschid cand sangele urca, apoi se inchid pentru a nu-i permite coborarea. Si tot asa pana la inima.

Citește și:

Atunci cand purtam pantaloni stramti circulatia la nivelul picioarelor este afectata, urcarea coloanei de sange este ingreunata, astfel ca sangele se acumuleaza in vene. Apar edemele in special de la jumatatea inferioara a gambei pana la nivelul degetelor, aceste umflaturi pe baza de retentie de apa creand o senzatie de oboseala si disconfort.

In acelasi timp ingreunarea circulatiei afecteaza si nervii de la nivelul picioarelor. Nervii sunt situati alaturi de vase, primind de la acestea oxigen si nutrienti. Astfel ca pentru a mentine nervii sanatosi avem nevoie de o circulatie sanatoasa.

Vasele limfatice dreneaza si ele catre trunchi, iar purtarea pantalonilor stramti ingreuneaza si circulatia limfei.

Care sunt consecintele? Citeste in pagina urmatoare>>

Foto: pericolele purtarii blugilor stramti @ Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.