Setari Cookie-uri

Super-MASCA cu GALBENELE: reteta miraculoasa pentru tenul tau

Aproape toate femeile cunosc efectele tamaduitoare ale galbenelelor asupra pielii, acestea avand proprietati miraculoase de vindecare si intinerire.

Se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se pune compozitia finala intr-un recipient de sticla inchisa la culoare. Se lasa preparatul la macerat o luna intr-un loc racoros si umbrit in permanenta (de exemplu in camara).

Se foloseste apoi preparatul aplicandu-l la nivelul fetei de doua ori pe saptamana.

masca naturala pentru ten cu galbenele, miere si ulei de masline

Cum se pregateste tenul pentru masca cu galbenele

Masca se va aplica seara, inainte de culcare, cand stiti ca nu mai iesiti din casa, pentru a evita contactul tenului cu factori poluanti din mediu sau cu praful.

Se curata fata cu lotiune, ca de obicei, folosind un burete fin de fata. Se foloseste apoi un prosop fierbinte care se tine pe fata ori se face sauna faciala (cu aburi) timp de 5 minute. Daca aveti tenul cuperozic sau sensibil la caldura, se recomanda cel mult 3 minute de sauna faciala (fie folositi un aparat pentru sauna faciala, fie va asezati deasupra unui vas cu apa fierbinte si va acoperiti capul cu un prosop).

Citește și:

Prin aceasta pregatire termica a tenului asigurati cresterea vascularizatiei la nivelul pielii (ceea ce permite o mai buna absorbtie a ingredientelor mastii), precum si deschiderea porilor, ceea ce faciliteaza curatarea in profunzime a tenului si actionarea mastii.

Se aplica apoi masca pe fata, masand delicat timp de 2 minute – masajul are rol activator. Puteti incerca si o tehnica de masaj, ca aici.

Se lasa masca sa actioneze jumatate de ora, apoi se clateste tenul doar cu apa, chiar daca va ramane uleios, il lasati astfel pana dimineata. Dimineata va puteti spala tenul ca de obicei, folosind lotiunea de fata.

Efectele acestei masti incep sa devina vizibile inca de la prima aplicare, iar dupa numai o luna de folosire tenul dumneavoastra este mult mai sanatos si prezinta un aspect tanar.

Citeste si: Beneficiile ceaiului de galbenele

Citește și:

Foto: masca naturala pentru ten - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.