Setari Cookie-uri

3 Tratamente naturiste HOMEMADE care te scapa de MATREATA

Matreata reprezinta o tulburare a scalpului care poate sa apara indiferent de tipul pielii, aducand cu sine si alte simptome pe langa deranjul inestetic, cum ar fi mancarimile la nivelul scalpului, mirosul neplacut al parului etc.

Amestecati ingredientele si aplicati masca la nivelul scalpului si pe par, masand energic cu degetele timp de un minut. Lasati masca sa actioneze aproximativ o ora, apoi clatiti cu apa din abundenta si spalati parul ca de obicei.

Aceasta masca antimatreata este recomandata de doua ori pe saptamana.

tratamente naturiste pentru matreata

Tratament antimatreata – clatirea zilnica a parului cu solutie pe baza de otet

Folositi o solutie calda obtinuta prin amestecul unei cani de apa calda cu proximativ 7 linguri de otet de mere (sau cantitatea de otet reprezinta o treime din cantitatea de apa).

Cu aceasta solutie calda va clatiti parul in fiecare seara, apoi puneti un prosop in cap si lasati parul sa se usuce. Aceasta metoda poate fi folosita pentru orice tip de matreata, otetul regleaza secretia de sebum de la nivelul scalpului.

Tratament naturist antimatreata: masajul scalpului cu macerat de urzici

Aveti nevoie de o cana de otet, doua linguri de alcool medicinal si o mana de urzici proaspete. Taiati marunt urzicile si le puneti in otet, adaugati alcoolul medicinal si amestecati. Puneti compozitia intr-o sticla care se inchide bine cu dopul, apoi depozitati aceasta compozitie in debara, la loc racoros si intunecos, pentru 6 saptamani.

Citește și:

Folositi apoi acest macerat in fiecare seara timp de doua saptamani, cu pauza de o saptamana. Imbibati putina vata in acest macerat si apoi frecati bine scalpul, masand energic. Este recomandat sa aplicati maceratul seara, ca dimineata sa clatiti parul cu apa din abundenta si, daca simtiti nevoia, sa samponati.

Daca rezultatele nu apar dupa numai cateva saptamani, este indicat sa cereti sfatul medicului, puteti suferi de o infectie a scalpului care trebuie tratata corespunzator.

Foto: par uscat cu prosopul - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.