Setari Cookie-uri

5 Ceaiuri pentru SLABIRE pe care merita sa le incerci vara

Iti propunem sa te hidratezi si sa slabesti in acelasi timp, cu ceaiuri din plante medicinale active, care ard eficient grasimile si te ajuta sa iti recapeti silueta.

Ceai de slabit pu-erh cu ginseng

Ceai de slabit pu-erh cu ginseng

Ceaiul de slabire este disponibil AICI

Acest tip de ceai este facut dintr-un soi vechi de Camellia sinensis cu frunza mare (de dimensiunea unei palme). Denumirea provine de la targusorul Pu-erh din provincia Yunnan (China). Este singurul tip de ceai care se imbunatateste pe masura ce se invecheste; de fapt, un ceai pu-erh de buna calitate se obtine printr-o invechire de cel putin cativa ani. Este disponibil in diferite stadii de oxidare iar procesarea presupune si comprimarea frunzelor in diferite forme.
Exista doua categorii principale in care poate fi impartit acest tip de ceai: deloc sau foarte putin oxidat inainte de a fi presat in diverse forme, si oxidat, mult sau putin, apoi comprimat sau lasat in forma libera (necomprimata). Ceaiul neinvechit este de multe ori considerat o varietate de ceai verde, iar ceaiul pu-erh invechit este considerat ceai negru. Cele mai bune ceaiuri sunt cele din frunze culese din copaci salbatici batrani, uscate la soare si prelucrate manual.
Ambele tipuri de ceai se depoziteaza in locuri racoroase, ventilate si uscate, ferite de lumina soarelui, unde stau la oxidat vreme de mai multi ani, gustul catifelandu-se in urma acestui proces. Ceaiul invechit necesita 15 ani pentru a atinge calitatea sa cea mai buna, iar cel foarte putin oxidat devine mai bun an dupa an daca este pastrat in conditii potrivite.Infuzia este limpede, are culoare rosiatica si un gust puternic, cu atat mai catifelat cu cat ceaiul este mai vechi. Caracteristicile frunzelor uscate si ale infuziei difera in functie de varsta si de forma in care frunzele au fost pastrate (comprimate sau nu).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.