Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de MATREATA in 3 pasi simpli, cu remedii naturiste

Se estimeaza ca aproximativ jumatate din populatia adulta se confrunta cu... matreata, incercand tot felul de solutii pentru a scapa de aceasta.

Inainte de a trece la tratamentul matretii, mergi la dermatolog pentru o consultatie, astfel incat sa te asiguri ca nu ai o afectiune a pielii scalpului (de exemplu dermatita seboreica).

matreata tratamente nturiste

Daca esti un adept al tratamentelor naturiste sau poate doar ai curiozitatea sa incerci o metoda noua, iti recomandam 3 pasi simpli prin care poti scapa de matreata, folosind doar ingrediente naturale, care nu prezinta niciun risc si niciun efect toxic pentru tine.

Cum sa scapi de matreata cu remedii naturiste

Scapa de matreata: pasul pregatitor cu masca intens emolienta

Matreata apare atunci cand rata normala de descuamare a pielii este tulburata, astfel incat se acumuleaza celule moarte la suprafata pielii si se formeaza scuame. In ciuda aparentei, desi matreata asociaza par gras, scalpul sufera de uscaciune. De aceea nu este recomandat sa folositi sampoane pentru par gras sau alte solutii care usuca scalpul, in acest fel veti agrava matreata.

Citește și:

Pentru ca aparitia matretii este strans legata de o variatie anormala a productiei de sebum, trebuie sa stiti ca de foarte mare ajutor sunt uleiurile naturale, astfel incat scuamele sa se inmoaie inainte de a incerca sa le inlaturam prin spalare si samponare.

Totodata pielea capului cu matreata sufera de diverse tulburari nutritionale, de aceea aceasta masca pregatitoare va contine si vitamine.

Masca pregatitoare pentru combaterea matretii: ingrediente

  • 3-5 linguri de ulei extravirgin (la alegere ce ulei doriti: de masline, de cocos, de jojoba, chiar si ulei de ricin etc.). Este important sa stiti ca structura uleiului de jojoba este cea mai apropiata de cea a sebumului uman, asadar, daca este posibil, va recomandam sa utilizati in special ulei de jojoba. Uleiul trebuie sa fie DOAR presat la rece, nu utilizati ulei obtinut prin alta metoda. Pe eticheta produsului trebuie sa fie mentionat clar “presat la rece”.
  • O lingura de miere de albine;
  • 30 picaturi de vitamina A uleioasa de la farmacie;
  • 5 capsule de vitamina E sparte;
  • O lingura de zeama de lamaie;

Se fac carari in cap si se aplica aceasta masca, masand intens la radacina firelor de par pret de cateva minute! Masajul scalpului este foarte important! Apoi intindeti restul mastii pe toata lungimea firului de par.

Citește și:

Aceasta masca se aplica pe par uscat, inainte de spalare, seara. Se va acoperi parul cu un prosop (sau casca de dus de exemplu) si se lasa sa actioneze peste noapte.

Dimineata se trece la pasul 2 de ingrijire. >> vezi pagina 2

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.